MS Liberec 2023

Nominaci beru jako odměnu za odvedenou práci, raduje se reprezentantka Jolana Becková

Ve druhé fázi juniorského mistrovství světa v Liberci se představí i reprezentační výběr žen do 21 let. Členkou týmu je i hráčka Prachatic Jolana Becková, která prozradila, co si myslí o konečné nominaci, jaké cíle si na turnaji klade anebo jak si celou akci osobně představuje.

Věřím, že by naše klubová sehranost mohla pozitivně přispět k týmovým úspěchům

V Liberci se představíte v reprezentačním dresu. Jak obtížné bylo v ženské kategorii U21 probojovat se do finální nominace?

Z finální nominace jsem velmi nadšená. Během roku jsem se snažila pravidelně trénovat 4x týdně a beru to jako odměnu za odvedenou práci.

Nakonec pojedete s pěti dalšími spoluhráčkami z Prachatic. Věříte, že se sehranost z klubu může projevit i na reprezentačním poli? Čím to je, že nejvíce reprezentantek pochází právě z Prachatic?

Ano, věřím, že by naše klubová sehranost mohla pozitivně přispět k týmovým úspěchům. V Prachaticích máme dobrou základnu pro mladé hráčky, a navíc většina holek nastupuje i za chlapecké kategorie, což si myslím, že je také hodně znát.

Jste s konečnou soupiskou spokojena? Není třeba hráčka, která by si svými výkony pozvánku zasloužila a trenéři na ni zapomněli?

Ano, jsem spokojena. Myslím si, že trenéři mají finálovou nominaci postavenou podle svých představ a jsou zde všechny hráčky, které si to zaslouží.

Myslím si, že účast v chlapeckých soutěžích má na naši hru pozitivní vliv

Co od turnaje očekáváte a jaké si s týmem kladete cíle? Koho z účastníků považujete za nejvážnější konkurenci?

Od turnaje očekáváme jen to nejlepší a samozřejmě si přejeme ho vyhrát. Nejvážnější konkurencí pro nás jsou zámořské týmy jako Kanada a Amerika.

Jak se na vaší formě promítá aktivita v chlapeckých mládežnických soutěžích? Dokážete srovnat kvalitu hry v Extralize dorostu a Lize žen?

Myslím si, že účast v chlapeckých soutěžích má na naši hru pozitivní vliv. Extraliga dorostu je ale o mnoho rychlejší a tvrdší oproti Lize žen.

Aktuálně probíhá MSJ kategorií U23, U20 a U16. Sledujete probíhající zápasy? Jak myslíte, že se bude lišit návštěvnost na vašich zápasech oproti těm, které se v Liberci odehrávají před vaším příjezdem?

Ano, snažím se sledovat probíhající zápasy co nejvíce. Moc doufám, že se návštěvnost na našich zápasech nebude o mnoho lišit, a že i na našich zápasech bude plno fanoušků.