MS Liberec 2023

První utkání turnaje do 18 let český výběr nezvládl. Se Spojenými státy padl 3:4

Druhá část libereckého Mistrovství světa juniorů a juniorek v hokejbalu začala pondělním zápasem kategorie U18 mezi Českem a USA. Češi se na úvod turnaje museli sklonit před výběrem Spojených států, když prohráli 3:4.

Česko U18 – USA U18 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky:

13. Daníček (Mikula, Rod), 23. Daníček (Rod, Duchek), 43. Pavlíček (Daníček) – 1. Alter (Battista, Warner-Senee), 20. Warner-Senee (Manning-Almeida, Cadwallader), 24. Battista (Warner-Senee), 37. Cadwallader (Battista)

Střely na branku: 30:24, vyloučení: 4:8, využití 1:0, v oslabení: 0:0

Vstup do utkání vyšel lépe americkému výběru, hned v první minutě využil zaváhání české obrany Ethan Alter. Česká odpověď přišla až ve dvanácté minutě, když se z rychlého brejku prosadil ranou nad rameno Scanlona útočník Marek Daníček. Do konce první periody jiný gól nepadl, Česká republika tak po 15 minutách držela se soupeřem krok. Po pauze ale přišly šance Američanů. Nejprve měl dobrou příležitost O´Meila, ale cestu do sítě si našel až balonek vystřelený z hole Zacha Warner-Senneho, jehož našel parádní přihrávkou O´Connor. Po chvíli přišla hra ve čtyřech, kterou proměnili v branku oba výběry. Nejprve se dostal míček do slotu, kde stál volný Daníček a podruhé v zápase se nemýlil. Jenže chvilku poté potrestal špatný pohyb českých beků Jacob Battista a ze samostatného úniku vytěžil gólovou kličku do bekhendu.

Po startu třetí části hry měli výborné příležitosti opět hráči amerického týmu. Cadwallader se ocitl v rychlém kontru, Kočka proti němu vyběhl daleko ze svého brankoviště a po úspěšném zákroku nemohl dosáhnout na dorážku do odkryté brány, která však skončila na tyčce. Odražený balonek doskákal opět k americkému hráči, proti kterému vytasil tygří skok český gólman. Kenny Cadwallader ale svou chybu napravil hned záhy, po vyhraném vhazování hbitě vypálil z pravého kruhu a trefil přesně nad rameno Ondřeje Kočky. Následnou příležitost Kachlíka zastavil betonem Scanlon a Čechům už nezbývalo příliš času na vstřelení dvou gólů. 3 minuty před koncem vykřesal v přesilovce naději Matěj Pavlíček, ale to bylo vše, co dokázal český výběr v útoku předvést. O první body do tabulky se tak popere v odpoledním souboji se Slováky.

Ohlas trenéra Martina Davídka:

„Do zápasu jsme nastoupili sice s odhodláním, ale od začátku tam byly velké chyby, jak individuální, tak týmové. Špatně jsme dostupovali hráče, zdvojování nám také nešlo. Nedařila se nám ani kombinace a útočná hra. V průběhu zápasu se to zlepšilo, ale bohužel se dnes v našem týmu našlo jen pár hráčů, kteří splnili to, co jsme od nich požadovali.“