MS Liberec 2023

Osmnáctka nestačila ani na Slovensko, nevsítila žádný gól

Po těsné prohře se Spojenými státy americkými chtěla reprezentace do 18 let vybojovat první výhru se Slovenskem. Nevydařil se jí ale vstup do utkání a po první třetině prohrávala o tři góly. Dotáhnout se českým hráčům nedařilo ani v dalších částech, soupeř neinkasoval žádnou branku.

Slovensko U18 vs. Česko U18 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Sisík (Franec), 10. Zámborský (Zajac), 11. Matušinský (Čenčarík, Zámborský), 18. Sisík (Šatka, Vaverčák), 41. Šatka (Botka), 42. Zajac (Čech, Botka).

Střely na branku: 26:22, vyloučení: 7:4, využití: 1:0, v oslabení: 0:0.

Ve druhém utkání bylo Slovensko nebezpečné už v první minutě, když Čech zamířil do tyče. Skóre pak otevřel Samuel Sisík, který si po pravé straně naběhl až před branku. Čeští hráči na to mohli odpovědět v přesilové hře, naopak v desáté minutě navýšil vedení slovenského týmu Rastislav Zámborský. Za chvíli se radoval také Adrián Matušinský. Česko si pak vzalo oddechový čas, ale v první třetině už se stav neměnil.

Dobře nezačalo ani další, při signalizované výhodě dorazil míček za záda českého brankáře Samuel Sisík. Druhý gól mohl vstřelil také Matušinský, Koudela mu to nedovolil. Na druhé straně měl příležitost Zámečník, v přesilové hře poté byli čeští hokejbalisté zase blízko snížení, míček si ale cestu do branky nenašel. Do další části tak vstupovali se čtyřbrankovou ztrátou.

Slovensko v úvodu třetí patnáctiminutovky vystřídalo gólmany, ale čeští reprezentanti se nemohli prosadit. Ve čtyřicáté první minutě zařídil už pátou branku slovenskému celku Ján Šatka, jenž se krátce po vhazování dostal na levý kruh a míček zastavila až síť. O chvíli později se ještě blýskl Matej Zajac v početní výhodě a čeští reprezentanti byli prvním bodům daleko. V závěru byl nebezpečný Daníček, ale slovenští hráči udrželi čisté konto.

Ohlas asistenta trenéra Martina Kurze:

„Do zápasu jsme vstoupili trochu lépe než s Amerikou, kde jsme dostali hned z první šance po minutě gól. Tady jsme na začátku byli aktivnější, ale bohužel jsme zase inkasovali a Slováci si to zkušeně uhráli tím, že vedli a dali druhý, třetí gól, padlo jim tam všechno. Mrzí mi, že to dopadlo takto, že jsme nedali ani branku, protože zítra nemáme kam uhnout, musíme a branka by nás určitě psychicky povzbudila. Teď jsme s chlapci mluvili, tak snad jsou nastaveni na to, že není kam uhnout a že sranda už skončila. Pořád si myslím, že máme na to uhrát nějaký výsledek. Mančaft jsme vybrali, takže jim věříme, jen nechápu, že tíha mistrovství jim zamotala tak hlavu, že kluci nejsou schopní vůbec hrát, jsou všude pozdě, bojí se hrát, odpalují míčky a to nechceme.“