MS Liberec 2023

České hokejbalistky měly druhé vítězství na dosah! Kanaďanky ale rozhodly ve třetí třetině

Druhý zápas na turnaji sehrály Češky proti výběru Kanady. Na drtivé vítězství proti USA, které zdolaly 9:1, však svěřenkyně Michala Broulíka nenavázaly. Přes povedený výkon našeho týmu bere všechny body Kanada za výhru 3:1.

Kanada U21 – Česko U21 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky:

3. Simpson (Vigneau Sargeant), 34. Thomas (Hawryshko), 43. Irvine (Hawryshko) - 20. Landová (Ondrová)

Střely na branku: 19:31, vyloučení: 4:6, využití: 2:1, v oslabení: 0:0

Hráčky České republiky vstoupily do zápasu s týmem Javorových listů natěšené po výborném vstupu do turnaje. Jejich nadšení zastavilo vyloučení Šlemarové, z něhož vytěžily vedoucí branku Kanaďanky. Z předbrankového prostoru se prosadila důrazná Jenni Simpson a poslala svůj tým do vedení. Ke konci první části si naše reprezentantky vytvořily dvě dobré příležitosti. Landová svou ránu poslala jen do betonu kanadské gólmanky a 20 sekund před koncem v dobré pozici těsně minula Michaela Krásová. Američanky začaly druhou periodu vyloučením, které za chvíli přerostlo ve dvojnásobnou převahu 5 na 3 českého týmu. Nejprve nedokázala dobrou šanci Škorpíková, český tlak ale nakonec ve vyrovnávací trefu dokázala přetavit Martina Landová, která se prosadila po bombě z levého kruhu.

Dobrý pohyb a pohledné kombinace přibývaly na kontě českého týmu. Češky ale nebyly úspěšné v zakončení a lekci z produktivity jim uštědřily Kanaďanky. Přestože druhou třetinu a i celý zápas zakončily hráčky v bílo-červených dresech s větším počtem střel na branku, do vedení šly hráčky kanadského výběru. Přihrávku před branku zužitkovala střelou z první Alyson Thomas a posunula skóre do stavu 2:1. V době, kdy Češky začaly spřádat plány na finální dobývání branky soupeře, byla vyloučena Martina Landová a Kanaďanky tuto nabídnutou možnost dokázaly využít ke zvýšení svého náskoku. Na levém kruhu si o přihrávku dlouho říkala Mya Irvine a když se k ní balonek konečně dostal, neomylně propálila Hořínkovou na bližší tyč. Češky už v závěru srovnat nedokázaly, jejich honbu za vyrovnáním překazil také tvrdý zákrok Krásové, která za naražení soupeřky zezadu dostala trest na 5 minut a do konce zápasu. Další body pro náš tým budou ve hře zítra od 18 hodin proti Slovensku.

Ohlas trenéra Michala Broulíka:

„Druhý zápas a druhý zámořský tým. Po zápase s USA jsme čekali o level vyšší úroveň soupeře, což se nám také potvrdilo. Kanaďanky hráli nepříjemný, důrazný, silový hokejbal a já si myslím, že ten zápas byl celkově dobrý z naší strany. Rozhodly ho bohužel naše vyloučení. Když dáte Kanadě větší množství přesilovek, tak ten trest holt někdy přijde, ony je opravdu hrát umí. A tomu se musíme vyvarovat. Je docela vysoká pravděpodobnost, že se s tímhle týmem ještě potkáme a pokud chceme uspět, tak rozhodně musíme zlepšit naši hru, abychom je dostali pod tlak a naopak my byli ti, kteří hrají přesilovky. Měli jsme tam výhodu 5 na 3, kterou jsme využili a takových příležitostí bychom potřebovali více. Není však třeba být nějak extra negativní, odehráli jsme dobrý zápas a je potřeba se poučit z našich chyb.“