MS Liberec 2023

Tereza Ištoková hodnotí první dva zápasy výběru dívek do 21 let na libereckém šampionátu

Dvojutkání proti zámořským soupeřům uvítalo české hokejbalistky do 21 let na libereckém světovém šampionátu. Z těchto dvou zápasů dokázala naše děvčata vydolovat cenné 3 body proti USA. Důležitým článkem českého útoku byla v těchto utkáních Tereza Ištoková, která popsala své dojmy z úvodního dne.

Terko, mistrovství světa jste začaly ve velkém stylu, očekávaly jste od zápasu se Spojenými státy takhle jednoznačný výsledek?

My jsme hlavně ze začátku nevěděly, jakou hru od Američanek očekávat, protože poslední zápas proti nim jsme sehrály v České Třebové. Takže jsme moc netušily, jak bude utkání probíhat. Jsme ale moc rády, že nám vyšel začátek zápasu a hned ve třetím střídání jsme daly první branku.

Čím jste dokázaly Američanky přehrát?

Byly jsme rozhodně rychlejší a celkově náš výkon a pojetí hry bylo týmovější než to jejich.

Druhý zámořský soupeř Vás čekal hned večer, co chybělo k dalším bodům?

Rozhodla naše nedisciplinovanost, protože dvě branky nám Kanaďanky daly v početní převaze a celkově jsme byly hodně často vylučované, což je věc, na které musíme zapracovat.

Kanaďanky hrály velmi důrazně, na druhou stranu dostala Michaela Krásová na konci zápasu trest na 5 minut + do konce utkání, jak se srovnat s metrem rozhodčích?

Asi úplně ne, tohle je prostě na rozhodčích, jak budou pískat. My každopádně nesmíme trávit tolik času na trestné, jednou nás to body už stálo, podruhé se to stát nesmí.

Hraje se na leštěném betonu, jak zvládáš zápasy na tomhle povrchu?

Já jsem na něm hrála už nějaké mistrovství republiky, ale upřímně jsem se na to moc netěšila. Musím ale říct, že se mi na tom hraje celkem dobře. Nevím, jak jsou na tom ostatní holky, ale mně se na tom střílí dobře a žádný problém s povrchem nemám.

Jak zatím hodnotíš dosavadní průběh mistrovství?

Myslím, že výběr místa je úplně super, je škoda, že si nezahrajeme jako kluci na velké hale, ale z pohledu organizace turnaje je všechno fajn.