MS Liberec 2023

Reprezentace dívek zvládla utkání se Slovenskem! Na turnaji si zapisuje další body

Reprezentace do 21 let dnes měla na programu československé derby. V první třetině otevřelo Česko skóre, v další slovenské hráčky srovnaly, ale ještě před druhou přestávkou se radovali čeští fanoušky. Jeden míček skončil ve slovenské kleci také ve třetí části.

Slovensko U21 vs. Česko U21 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Nilabovičová (Debnárová, Čilíková) – 9. Škorpíková (Kotyrová, Ištoková), 27. Kotlíková (Landová), 40. Kantorová.

Střely na branku: 11:28, vyloučení: 3:2, využití: 1:2, v oslabení: 0:0.

V úvodu se nikdo k výrazné šanci nedostal, v sedmé minutě nabídl soupeř českým hráčkám přesilovou hru. Tu se jim ke konci podařilo využít, když z levé strany naběhla před branku Patricie Škorpíková. Vedení mohla navýšit Krásová, slovenská brankářka zasáhla. Skóre nezměnila ani na druhé straně Lopušanová a české hokejbalistky tak po první třetině měly jednobrankový náskok.

Na začátku druhé části byla blízko srovnání Lopušanová, nebezpečnou šanci měly také české hráčky. Volný míček se snažila dostat do odkryté klece Pangerlová, sjel ji ale z čepele. Krátce poté zahrozila zase Lopušanová, která byla faulovaná a Slovensko mělo k dispozici početní výhodu. Vyloučení potrestala Sarah Nilabovičová, z předbrankového prostoru překonala českou gólmanku. O necelých pět minut později vrátila vedení českým hokejbalistkám Tereza Kotlíková.

Ve třicáté druhé minutě se vylučovalo na slovenské straně, v přesilové hře se nikdo neradoval. Za chvíli se do úniku dostala Pavlíková, vyrovnat se jí nepodařilo. Naopak vedení českého týmu navýšila Andrea Kantorová, která se dobře zorientovala na brankovišti. V závěru se ještě Slovensko zkoušelo dotáhnout v šesti, ale míček už se za brankovou čáru nedostal a české reprezentantky si zapsaly další tři body.

Ohlas trenéra Václava Tůmy:

"Byl to hodně náročný zápas, máme hodně dobitých holek a musíme dobře zregenerovat, protože zítra čeká náročný den. Něco jsme si s holkama řekli, jak do toho zápasu půjdeme, soupeř nám to úplně nedovolil a my jsme tak hráli malinko jinak, než jsme chtěli. Zajíci se ale počítají až po honu a my dokázali získat tři body a zvládli zápas. Zítra to však musí být z naší strany mnohem lepší. Je dost možné, že na Slovenky narazíme v semifinále a soupeřky budou chtít projít až do zápasu o zlaté medaile a bude to hrozně těžké utkání. Já doufám, že naše holky se dnes dají dohromady a my si odvezeme tu nejhezčí medaili."