MS Liberec 2023

České hokejbalistky vsítily Velké Británii sedmnáct gólů! Ve skupině skončily na druhém místě

V posledním utkání ve skupině se české hráčky potkaly s Velkou Británií. Česko nedalo soupeři šanci a už po devíti vteřinách vsítilo první branku. České hokejbalistky vedení postupně navyšovaly, celkem se prosadily sedmnáctkrát. Do play off tak budou vstupovat ze druhého místa.

Česko U21 vs. Velká Británie U21 17:0 (4:0, 6:0, 7:0)

Branky a nahrávky: 1. Procházková (Svatošová, Landová), 8. Krásová (Kotlíková), 13. Kotlíková (Konečná), 15. Škorpíková (Kotyrová), 18. Landová (Krásová), 20. Ištoková (Procházková), 21. Kotlíková (Červíková, Landová), 23. Landová (Procházková, Kotlíková), 24. Červíková (Zavoralová), 30. Ondrová, 33. Pangerlová (Kantorová), 33. Procházková, 35. Krásová (Landová), 36. Procházková (Ištoková, Becková), 37. Svatošová (Škorpíková), 40. Kantorová (Škorpíková), 41. Krásová (Kotlíková, Landová).

Střely na branku: 75:2, vyloučení: 0:3, využití: 2:0, v oslabení: 0:0.

České hráčky otevřely skóre jen devět vteřin po úvodním vhazování, když se před soupeřovu branku rychle dostala Karolína Procházková. Český tým byl i poté aktivnější, v osmé minutě navýšila vedení Michaela Krásová. V blízkosti branky pak byla pohotová Tereza Kotlíková, v poslední minutě první třetiny ještě rozvlnila síť Patrície Škorpíková.

Na začátku druhé části už Česko vedlo o pět branek, postarala se o to Martina Landová. V brankostroji pokračovaly české hráčky o chvíli později, když se prosadila Tereza Ištoková, v přesilové hře pak další gól vsítila Tereza Kotlíková. České hokejbalisty ve skvělé jízdě pokračovaly, osmibrankový náskok zařídila Martina Landová, navázala na ni Veronika Červíková. Po této trefě vystřídala Velká Británie brankářky, ještě před druhou přestávkou vstřelila desátou branku Kateřina Ondrová.

Také ve třetí patnáctiminutovce byly české hráčky nebezpečné od začátku. Nejprve z prostoru mezi kruhy byla přesná Natálie Pangerlová, krátce poté Karolína Procházková. Další gól si na své konto připsala Michaela Krásová, třetím gólem se pak blýskla Karolína Procházková. Míčky padaly do klece dále, patnáctou branku zaznamenala Julie Svatošová, početní výhodu využila Andrea Kantorová. V závěru ještě dokončila hattrick Michaela Krásová a české reprezentantky se radovaly z vysokého vítězství.

Ohlas asistenta trenéra Tomáše Pelcmana:

„V zápase jsme upravili sestavu, aby si zahrály holky, které nebyly tak vytěžované a pošetřili jsme hráčky, které už toho odehrály hodně a pošetřili jsme je na semifinále. Utkání se vyvíjelo jak výsledkově, tak herně, jak jsme předpokládali.“