MS Liberec 2023

Od Petra Čecha mám podepsanou hokejku, říká jeho hokejový spoluhráč Theo Sire

Velmi zajímavou postavou britského týmu do 23 let je osmnáctiletý Theo Sire. Rodák z Bratislavy hovoří plynně slovensky a v roce 2021/22 nastupoval v hokeji za Guildford Phoenix v britské NIHL 2 s fotbalovou legendou Petrem Čechem.

Z mistrovství světa v hokejbale juniorů v moc dobré náladě odjíždět nebude. “Chtěli jsme tu vyhrát alespoň jeden zápas, což se nám nepovedlo. Měli jsme trochu šance proti Švýcarům, ale proti Slovensku a Česku to bylo strašně těžké,” zhodnotil turnaj.

Právě proti Švýcarům dokázali po dvě třetiny držet přijatelné skóre 0:2, přičemž ve druhé části dokonce Britové nepovolili soupeři ani jeden vstřelený gól. “Měli jsme moc vyloučení. Když to bylo 5:0, už to nešlo dohnat. Druhou třetinu jsme odehráli bez inkasovaného gólu, ale potom jsme ve třetí třetině dostali rychle třetí gól, a tak trochu jsme přestali hrát,” popsal mladík, který dokáže nastupovat jak na pozici obránce tak v útoku jako centr.

“Hokeji dávám před hokejbalem přednost. Hraji za Guildford v Anglii a hokejbal moc netrénuji, ale moc se mi líbí,” říkal sympatický mladík, kterého teď čekají studia na anglické univerzitě. “V hokejbalu bychom rádi přijeli na mistrovství příští rok a vyhráli alespoň jeden zápas. To bylo cílem i tentokrát, ale nepodařilo se nám to. V hokeji bych rád měl dobrou sezónu, ale zatím ještě nevím, kde budu hrát. Půjdu na nějakou anglickou univerzitu,” uvedl.

V sezóně 2021/22 hrál ve stejném týmu jako Petr Čech. Ten v této sezóně odehrál 12 zápasů jako brankář v dresu týmu Guildford Phoenix. Nosil dres číslo 39, s jakým hrál dříve Dominik Hašek, a udržel velmi slušný průměr 1,73 obdržené branky na zápas. “Bylo to úplně super. Petr Čech si při jednom z tréninků zničil hokejku a já jsem si ji pak sebral a nechal si ji od něj podepsat na památku. Je to super hráč,” usmál se při vzpomínce.

“Někdy jsme se spolu po tréninku bavili i česko-slovensky. Chodil pravidelně na tréninky a i když je to velká celebrita, tak je to velmi pokorný člověk. Pořád je Petr v kontaktu s klubem a navzájem se podporujeme,” dodal na závěr Theo Sire.