MS Liberec 2023

Michal Bulíř: Hokejbal mi je blízký, vážím si toho, že můžu být patronem

Ambasádorem hokejbalového mistrovství světa je Michal Bulíř, útočník zdejších libereckých Bílých Tygrů. Ten měl v sobotu autogramiádu a následně vhodil úvodní buly derby mezi Slovenskem a červeným výběrem Česka v rámci mistrovství světa do 16 let. ​„Je to tu super, líbí se mi celá akce a atmosféra.

"Celá akce se mi moc líbí. Mně osobně je hokejbal docela blízký a jsem rád, že se to koná zrovna tady v Liberci, podle mě tu na to jsou super podmínky. Vážím si, že můžu být ambasadorem celého turnaje. Doteď jsem byl pryč, takže jsem žádný zápas neviděl, ale teď se určitě budu dívat. Samozřejmě budu fandit našim,” směje se.

Hokejbal je velmi oblíbeným doplňkovým sportem pro hokejisty, sám Michal Bulíř ho do své přípravy několikrát zařadil: „U mě to bylo spíš rekreačně. V létě, když bylo volno, jsem si chodil zahrát. Beru to jako takové zajímavé zpestření přípravy, které mi pak zároveň může pomoci i na ledě. Pořád jde hlavně o práci s hokejkou, i když se hraje s míčkem a bez bruslí. Je to hodně o technice, která se pak určitě může přenést i do hokeje.”

A v jaké fázi tréninku na novou sezonu se teď nachází on sám? „Teď nám skončila letní příprava, která trvala dva měsíce. Momentálně máme dva týdny volno a poté už jdeme na led. Už se na to těším, suchá příprava byla dlouhá, na ledě to už je příjemnější. Konečně to začne!” uzavírá jedna z hlavních postav libereckých Bílých Tygrů.