BEKO Pohár juniorů

Díky perfektnímu kolektivu jsem se cítil jak na nějakém MS, říká po vítězství na BEKO Poháru Červinka

Vstup do BEKO poháru neměli letohradští junioři vůbec dobrý, pak se však společně semkla celá kabina, což nakonec vyústilo celkovým vítězstvím. Do konce základní části se týmu podařilo vstřelit šestadvacet branek, což si hlavní trenér Filip Červinka vysvětluje velmi silným útokem.

Plánoval jsem udělat bouři

V BEKO poháru juniorů jste vybojovali prvenství, splnilo to Vaše cíle stanovené před startem poháru?
Naprosto, vítězství jsme si moc přáli za anulovanou sezónu Extraligy juniorů. Při návratu na hřiště po vládním rozvolňování opatření a přihlášení na BEKO pohár, jsme si stanovili v kabině tu nejvyšší metu a podle toho taky vypadala příprava. Mrzí mě jen odfláknuté utkání hned na úvod proti Pardubicím, ale jinak výkony hráčů stoupaly a vyvrcholily perfektním představením na BEKO Final Four ve Světlé nad Sázavou, kde každý od prvního po posledního hráče plnil pokyny a ti, co se nevešli do základní sestavy tým po celou dobu povzbuzovali a já se díky perfektnímu kolektivu cítil jak na nějakém Mistrovství světa. Takže cíle byly splněny na 110 %!

Jak náročná byla cesta soutěží?
Byla náročná v tom, že jsme za sebou měli dlouhou pauzu a v některých zápasech byly vidět výkyvy. Autosklo jsem osobně tipoval minimálně na postup do zápasu o zlato, mělo posilněný tým a hrálo velice dobře, ale ve Světlé se mu to úplně nevydařilo. Hostivař byla v základní části oslabená o největší sezónní tahouny, a to samé Hradec, takže postup na Final Four byl „povinností“ a ve Světlé nás teprve čekala ostrá zkouška síly tohoto týmu, která se potvrdila v perfektním taktickém a odhodlaném výkonu proti Elbě DDM, kterou jsme snad 3 roky neporazili a v kabině to už od příjezdu bylo znát (úsměv).

Který zápas byl z Vašeho pohledu nejnáročnější?
Těžko říct, ale asi řeknu ten proti Plzni ve finále. Nesmírně mladý tým soupeře na nás vlétl jako smyslů zbavený a do desáté minuty první třetiny nás opravdu k ničemu nepustil, tam kdyby svěřenci Tomáše Semery využili dvě tři šance, nemohli bychom se divit, a možná by to vše dopadlo jinak. Podržel nás ale výborný gólman Lukáš Novotný a od druhé třetiny jsme změnili herní systém, zdvojovali soupeře a vyplynuly z toho dva góly, které převážily misky vah na naši stranu. Právě v tomto klání, kdy to s námi herně nevypadalo vůbec dobře, se mí úžasní svěřenci rychle zvedli a naprosto otočili hru.

První utkání jste prohráli, pak už jste se naladili na vítěznou vlnu, byla porada po prvním zápase „hlučnější“?
Když jsem přišel do kabiny, plánoval jsem udělat „bouři“, ale když jsem viděl ty zklamané provinilé obličeje a jak se hráči sami začali opravdu slušnou formou kárat, poděkoval jsem jim za jejich zpětnou vazbu a zdůraznil, že další tréninková jednotka bude náročná, a to se také stalo (úsměv). Všichni to ale vzali, pochopili, makali, a právě přístupem jsme se dostali na vítěznou vlnu. 



Junioři Letohradu si úspěch na BEKO poháru užívali na maximum. Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 

Na hráčích jsem viděl neskutečnou odhodlanost

V základní části jste vstřelili velké množství branek, čím to podle Vás bylo?
Jednoznačně silným útokem. V prvních dvou útocích jsou samí reprezentanti do 18 a 20 let, kteří pravidelně nastupují za mužský extraligový tým, a právě bohaté zkušenosti ze seniorské soutěže zúročili v mládežnické soutěži. Hlavně se na trénincích dlouhodobě zaměřujeme na spolupráci útočných trojic, které spolu od druhého utkání BEKO poháru hráli navíc stabilně beze změny, což bylo také ku prospěchu věci.

Co o Vašem vítězství rozhodlo?
Vůle, touha po vítězství, pauza byla dlouhá a na hráčích jsem viděl neskutečnou natěšenost a odhodlanost rozloučit se s hráči ročníku narození 2000 vítězně, protože tento tým je pospolu v naprosté většině už od přípravek a vyhrával prakticky v každé kategorii, jen v juniorce se to zatím nepovedlo, tedy doposud alespoň v rámci velmi dobře zorganizovaného a prestižního BEKO poháru. 

S juniory jsou už oslavy lepší, tak proběhly hned po vítězném zápase?
Ano, proběhly a jak hráči přistoupili k zápasům, samozřejmě ti 18 let + (úsměv), tak stejně tak přistoupili k oslavám v našem krásném sportovním areálu. S týmem jsem strávil skoro celý večer a cítil jsem tu neskutečnou soudržnost a doslova dětinskou radost z úspěchu.

Jak to s Vámi vypadá v příštím ročníku? Najdeme Vás i nadále na lavičce juniorů Letohradu?
Na 90 % ano, v poslední době se mi vrátily mírné zdravotní komplikace a osobní problémy, které se přes léto pokusím všechny vyřešit, odpočinout si a rád bych opět vedl úžasný tým letohradské juniorky, přeci jenom to bude pro ročníky narození 2001 poslední možnost ovládnout dlouhodobou soutěž nejvyšší mládežnické kategorie, takže bych chtěl být samozřejmě u toho. 




Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0