Český pohár

Letošní ročník Českého poháru ovládl Kert Park! Hostivař získala stříbro

Finále Českého poháru nabídlo pražské derby. Lépe do něho vstoupil Kert Park, který ve druhé polovině první části během necelých čtyř minut vsítil čtyři branky. Vedení už v dalších třetinách nepustil a stal se vítězem letošního ročníku Českého poháru. Hostivař si převzala stříbrné medaile.

Kert Park v první třetině odskočil, Hostivař už se nedotáhla

HBC Hostivař vs. HC Kert Park Praha 1:6 (0:4, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Diviš (Taufer, Čejka) – 10. Zvonek (Šperl, Laurinc), 13. Vaněk (Šperl, Zvonek), 13. Pavlík (Kovárník, Jelen), 14. Laurinc (Zvonek), 30. Suchánek (Mejzlík), 35. Laurinc (Kruček).

Střely: 28:28, vyloučení: 4:3, přesilovky: 3:3, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 102.

Obhájce titulu Českého poháru vstoupil do finále proti Kert Parku. V první třetině se více dařilo šestinásobnému mistru Extraligy, který v desáté minutě zahájil brankovou jízdu a během necelých čtyř minut se prosadil čtyřikrát. Nejprve z dorážky uspěl Dalimil Zvonek, zanedlouho z těsné blízkosti dostal míček za brankovou čáru také Radomír Vaněk. Po necelé minutě napřáhl od červené Jan Pavlík a prostřelil hostivařského brankáře. Krátce poté se skvělou střelou blýskl od modré také Jakub Laurinc, na kterého vyhrál vhazování Zvonek.

V úvodu druhé třetiny dostala příležitost na odpověď Hostivař, když se poprvé vylučovalo na straně Kert Parku. Hostivařští hráči hráli dokonce 41 vteřin dvojnásobnou početní výhodu, ale ani v té se jim nepodařilo snížit. Hostivařští se radovali až ve dvacáté páté minutě po trefě Jana Diviše. Jen jedenáct vteřin před koncem druhé části ale vrátil čtyřbrankový náskok Kert Parku z prostoru mezi kruhy Lukáš Suchánek.

Hostivař si nepříznivou situaci zkomplikovala v úvodu třetí třetiny oslabením. V něm neinkasovala, ale ve třinácté páté minutě se skóre zase měnilo, když se podruhé prosadil Jakub Laurinc. Po jeho gólu nahradil Štourala v hostivařské brance Šupík, kterého pak Kert Park hodně zaměstnal při pětiminutové přesilové hře, která ale byla zkrácená vyloučením soupeře. Skóre už se neměnilo a ke zlatu došel Kert Park. Hostivaři se tak nepodařilo obhájit titul, vybojovala stříbrné medaile.

Nejlepší útočník Final Four: Jan Diviš (HBC Hostivař)

Nejužitečnější hráč Final Four: Jakub Laurinc (HC Kert Park Praha)

Ohlasy po utkání:

Matěj Taufer (nejlepší hráč HBC Hostivař): Po dnešním zápasu jsme samozřejmě všichni zklamaní. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál. Nechali jsme si utéct začátek a potom už jsme to těžko honili. Chyběl nám především důraz, větší tvrdost a efektivita v zakončení. Musíme se z toho poučit, protože nejdůležitější část sezóny nás teprve čeká a paradoxně nás i tento zápas může posunout dopředu.

Jan Pavlík (nejlepší hráč HC Kert Park Praha): Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Podařilo se nám dobře vstoupit do zápasu, kdy po první třetině jsme odcházeli do šaten za stavu 4:0. Zbytek utkání jsme se snažili plnit hlavně defenzivní úkoly a zodpovědným výkonem jsme si dokráčeli k zaslouženému vítězství.