CROSSDOCK Extraliga

Jsem rád, že jsem mohl pomoct k odvrácení konce sezóny, těší čtyřbodového Jana Stromka

Svítkov ve třetím semifinálovém utkání těsně prohrál, ale další den zápas ovládl a o víkendu se série vrací na hřiště Kert Parku. Výrazně se na tom podílel Jan Stromko, který si ve čtvrtém souboji zapsal čtyři body. Rozhodující utkání pro něj bude na klubové úrovni zatím to nejvýznamnější.

Všechny zápasy jsou vyrovnané a rozhodují detaily

Honzo, semifinálová série došla až do pátého zápasu. O postup do bojů o titul se utkáte s Kert Parkem ještě v sobotu. Odpovídá stav vyrovnané série z Vašeho pohledu také na hřišti?

Určitě ano. Všechny zápasy jsou vyrovnané a rozhodují všechny detaily.

O víkendu jste se představili v domácím prostředí, kde oba souboje skončily těsným výsledkem. V prvním jste smazali tříbrankovou ztrátu, ale v samostatných stříleních jste pak neuspěli. Jak se za zápasem ohlížíte?

Začátek sobotního utkání nám nevyšel. Prohrávali jsme o tři branky prakticky celý zápas. Před poslední třetinou jsme si v šatně řekli, že to zkusíme vyrovnat a vyšlo to. V prodloužení bylo hodně šancí na obou stranách, ale bohužel se nám nepovedl vstřelit ještě jeden gól.

Napínavé utkání bylo také v neděli, kdy jste k důležité výhře týmu přispěl dvěma góly a dvěma asistencemi. Jak se vyvinul takový výkon, kterým jste se podílel na prodloužení série?

Upřímně ani nevím (smích), v šatně jsme si řekli, že budeme hrát tak, jak jsme hráli poslední třetinu sobotního zápasu. Všichni jsme hráli opravdu dobře a jsem rád, že jsem mohl pomoct k odvrácení konce sezóny.


Jsme rádi, že nás fanoušci podporují, a neskutečně moc si toho vážíme

O vítězi se rozhodlo až v závěru. Nejprve jste ve čtyřicáté první minutě poslal tým do vedení, o necelou minutu později hosté vyrovnali a jen dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby jste vsítil vítězný gól. Vybavujete si tyto závěrečné momenty podrobněji?

První gól padl z vyhrané buly, kdy mi po ní pak Tomáš Hudec posunul míček a já to vystřelil po bráně kolem hráče. Druhý gól mi Tomáš Hudec posunul míček na obrannou modrou čáru a já prošel mezi dvěma obránci.

V sobotním utkání zamířilo na hřiště přes 400 diváků, druhý den necelých tři sta. Vnímáte jejich podporu na hřišti a pomáhá Vám to?

Jsme rádi, že nás fanoušci podporují, a neskutečně moc si toho vážíme. I kvůli nim chceme v sobotu vyhrát.

O víkendu vás čeká pátý zápas před kamerami ČT sport Plus, kde už se rozhodne o postupujícím do finále. Bude to pro Vás nejvýznamnější utkání, které jste zatím hrál na klubové úrovni?

Rozhodně ano. Já vlastně tento rok poprvé prošel prvním kolem play off (smích).


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0