CROSSDOCK Extraliga

Hostivař se raduje z historicky prvního finálového vítězství! Podruhé Kert Park neuspěl

V neděli dopoledne pokračovalo finále naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Po první a druhé části byl blíže dvoubodovému vedení v sérii Kert Park, který měl jednobrankový náskok. Ve třetí třetině ale domácí úřadovali a třemi brankami si zajistili první finálovou výhru a srovnali sérii.


HBC Hostivař vs. HC Kert Park Praha 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 12. Kucharčík (Čejka), 38. Kudela (Čejka, Brykner), 40. Kucharčík (Lehner), 44. Čejka – 7. Pavlík (Vaněk, Plzák), 12. Zvonek.

Střely: 32:16, vyloučení: 8:6, přesilovky: 3:3, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 318.

V nedělních dopoledních hodinách se Hostivař s Kert Parkem utkala ve druhém finálovém utkání. Tentokrát se na hřišti vítěze základní části prosadili jako první hosté, když se Jan Pavlík dostal až před branku a zblízka překonal hostivařského brankáře. Domácí na to zareagovali ve dvanácté minutě, kdy z prostoru mezi kruhy přesně zamířil Samuel Neo Kucharčík. Uběhlo jen třicet jedna vteřin a Dalimil Zvonek z větší vzdálenosti zase poslal Kert Park do vedení. Štourala v hostivařské kleci poté vystřídal Brykner a v první části už se skóre neměnilo.

Oproti prvnímu utkání nebyly v úvodní části druhého rozdané žádné trestné minuty. Poprvé se vylučovalo ve druhé třetině, kdy ve dvacáté minutě měl první přesilovou hru k dispozici Kert Park. Těsné vedení v ní nenavýšil a zanedlouho nevyužila početní výhodu ani Hostivař. Na každé straně pak byl na trestnou lavici poslaný ještě jeden hráč, ale v oslabeních drželi své týmy oba brankáři. Také po druhé části měli hosté jednobrankový náskok.

O něj přišli až v polovině třetí patnáctiminutovky, když v početní výhodě utekl Tomáš Kudela až před hostujícího brankáře a srovnal. Ve čtyřicáté minutě pak rozradostnil domácí fanoušky Samuel Neo Kucharčík, který druhým gólem v utkání, nyní z vrcholu kruhu, otočil skóre. Necelou minutu a půl před koncem základní hrací doby ještě zařídil dvoubrankové vedení Jan Čejka, jenž napoprvé neuspěl, podruhé už z levé strany z bližší vzdálenosti rozvlnil síť. Kert Park si následně vzal oddechový čas, v závěru ještě zkusil hru bez brankáře, ale dotáhnout už se mu nepodařilo. V posledních vteřinách se ještě strhly potyčky, ale výsledek se neměnil a hostivařští hráči tak došli v historickému prvnímu vítězství ve finále.

Stav série: 1:1.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Ruda (HBC Hostivař): I druhý finálový zápas si udržel odpovídající kvalitu. Přestože jsme tentokrát byli o kousek lepší, byl to náročný boj, soupeř nám výhru nedal zadarmo. Následující utkání nebude snadné, proto nesmíme nic podcenit.

Milan Jelen (HC Kert Park Praha): Tím, že jsme sobotní utkání zvládli, tak jsme v dnešním nějakým způsobem očekávali tlak domácích a přizpůsobili jsme tomu i  taktiku. Dlouho jsme drželi pro nás příznivý stav 2:1, pak jsme udělali jednu chybu v oslabení, kdy nám tam Koudy (Tomáš Kudela, pozn. red.) prošel a dal na 2:2. Pak jsme tam měli nějaké fáze, kdy nám hra úplně nevycházela, každopádně to je play off a my jsme si splnili cíl, že si ze hřiště favorita série, vítěze základní části, přivezeme alespoň jeden bod. To jsme splnili, série je vyrovnaná a příští týden u nás na hřišti pokračování.



Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0