CROSSDOCK Extraliga

Bude to boj od prvního do posledního buly, očekává před domácími finálovými zápasy Marek Mejzlík

O víkendu se finálová série CROSSDOCK Extraligy přesune za vyrovnaného stavu na Lužiny, kde bude mít výhodu domácího prostředí Kert Park. Šestinásobného mistra naší nejvyšší hokejbalové soutěže před sezónou posílil také Marek Mejzlík, který se nyní snaží týmu pomoci k sedmému titulu.

Myslím si, že bylo všem jasné, že toto bude vyrovnaná série

Marku, letošní sezóna CROSSDOCK Extraligy se blíží k vrcholu. Po dvou úvodních zápasech finále je série vyrovnaná. Jak byste přiblížil atmosféru těchto závěrečných soubojů play off?

Všichni vědí, o co se hraje, tudíž muselo být všem jasné, že se bude hrát ten nejlepší hokejbal, co může naše nejvyšší soutěž nabídnout. Atmosféra ve všech kolech Extraligy byla skvělá, návštěvnost, fanoušci, vypjatá hra na hřišti. Je to pro každého hráče odměna za celou sezónu.

První utkání skončilo těsným rozdílem a na hřišti soupeře jste se ujali vedení v sérii. Napověděl už tento zápas, že letošní finálová utkání o titul budou boj?

Myslím si, že bylo všem jasné, že toto bude vyrovnaná série od začátku do konce. Vezeme z Hostivaře cenný bod.

Druhý den se souboj až do poloviny třetí třetiny také lépe vyvíjel pro vás, poté soupeř odskočil třemi brankami. Co v té poslední části utkání rozhodlo?

Myslím si, že jsme upustili od naší hry a často až moc vymýšleli, co chceme hrát, málo jsme stříleli a nechodili jsme do brány.


Působení v tomto týmu je obrovská zkušenost pro každého hráče

V naší nejvyšší hokejbalové soutěži hrajete druhou sezónu. Zatímco minulý ročník v dresu Hradce Králové se vám s týmem nevydařily boje o záchranu, letos s Kert Parkem získáváte zkušenosti ve finále play off. Jaké to je být nyní na opačné straně?

V loňské sezóně jsem měl možnost nakouknout do Extraligy v Hradci, za což děkuji. Teď je to úplně něco jiného. Je naprosto skvělé, jak Kert funguje, všichni hráči přijali nové kluky mezi sebe skvěle, všichni si radí, podporují se, bojují za sebe. Parta na Kertu je výborná.

Hrajete první finále Extraligy ve Vaší kariéře a svými výkony se podílíte na dalším úspěchu Kert Parku, který bojuje už o sedmý titul v řadě. Co Vám přináší působení v tomto týmu, který má několik zkušeností s cestou za největšími úspěchy?

Já se snažím hrát, co mi trenér řekne, a to, že přidám nějaký bod, je jen bonus. Působení v tomto týmu je obrovská zkušenost pro každého hráče. V týmu jsou hráči jako je Dalimil Zvonek, Lukáš Plzák, Tomáš Fejfar, Martin a Jirka Kruček a další, každého to nutí se zlepšovat trénink od tréninku a zápas od zápasu.

Už o víkendu se série přesouvá na Lužiny a je jisté, že se bude hrát oba dny. Jaké další zápasy pražského derby očekáváte na domácím hřišti?

Bude to boj od prvního do posledního buly, rozhodovat budou maličkosti, individuální chyby a to štěstíčko, tak jako vždy. Uděláme vše pro to, abychom v neděli zvedli pohár právě my.

>>SLEDUJTE FINÁLOVÉ ZÁPASY CROSSDOCK EXTRALIGY NA ČT SPORT PLUS<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0