Turnaje

Páňa Cup 2024 máme velmi silné obsazení! Jak se bude profilovat reprezentace U20?

O víkendu se v Městské hokejbalové aréně na Kladně uskuteční další ročník Páňa Cupu. Kromě domácího HBC Kladno se tohoto mezinárodního turnaje zúčastní také extraligoví HBC Hostivař a Elba Ústí nad Labem, jeden slovenský tým, jeden švýcarský a česká reprezentace juniorů U20. Kdo zvítězí?


Bude to dobrá prověrka před sezónou

Letošní ročník přinese oproti loňsku lehce pozměněný hrací model. První dvě utkání sehrají týmy v rámci tříčlenných skupin. V první skupině se střetnou domácí HBC Kladno, slovenská HBK H+H Skalica a Česká juniorská reprezentace do 20 let. Druhá skupina zahrnuje týmy HBC Hostivař, Elba DDM Ústí nad Labem a švýcarský Bulldozers Streethockeyclub Kernenried-Zauggenried. Utkání se budou hrát na 3x12 minut s tříminutovou přestávkou. Vítězové jednotlivých skupin postoupí přímo do semifinále, zatímco týmy na druhém a třetím místě čeká čtvrtfinálový souboj napříč skupinami. Turnaj vyvrcholí v neděli odpoledne závěrečnými bitvami o celkové umístění.


Obhájcem titulu je česká seniorská reprezentace mužů, která se však letošního ročníku nezúčastní. Domácí Rysové vyhráli turnaj naposledy před dvěma lety a letos budou chtít opět stanout na stupních vítězů. Ústecká Elba startovala na turnaji minulý rok a obsadila konečné čtvrté místo, což rozhodně nebude chtít zopakovat a pokusí se umístit na lepší pozici. Fanoušci se mohou těšit také na nováčka ze země Helvétského kříže, tým Bulldozers, a na domácí HBC Hostivař, vicemistra nejvyšší CROSSDOCK Extraligy. „Na turnaj se těším, bude to dobrá prověrka před sezónou a také bude zajímavé sledovat konfrontaci s mezinárodními týmy,“ říká trenér pražského celku Jan Krtička a pokračuje: "Chceme vyhrát každý zápas, ať jde o přípravný nebo jakýkoliv jiný. Až na jednoho hráče bychom měli mít kompletní kádr, a šanci dostanou i noví mladí hráči, aby se ukázali." Posledním účastníkem je známý slovenský klub ze Skalice, vítěz Páňa Cupu z roku 2021, který české prostředí dobře zná. Jeden z tahounů skalického celku, Jaroslav Martinusík, se před začátkem turnaje vyjádřil: „Osobně beru turnaj jako dobrou přípravu našeho mužstva a test před novou sezónou. Určitě to bereme také jako utužování kolektivu a chceme se sehrát. Velmi se těším, protože obsazenost týmů je velmi kvalitní,“ dodává útočník slovenského týmu.


>>Semifinále a zápasy o medaile z Páňa Cupu 2024 na Hokejbal TV!<<





Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0