Extraliga juniorů

Nová pozice pro mě znamená velkou čest, říká čerstvě zvolený kapitán juniorů Hostivaře Prager

Junioři pražské Hostivaře mají za sebou letní soustředění a připravují se na vstup do nového ročníku. Hodnocení přípravy a své myšlenky směrem k nadcházející sezóně představil nový kapitán týmu Jonáš Prager. Kromě kapitánství na něj čeká také seniorský hokejbal. Jak si s těmito výzvami poradí?

Osobně se zaměřuji na zlepšení své kondice, rychlosti a techniky

Minulý týden jste byl zvolen novým kapitánem juniorského týmu Hostivaře. Co pro Vás nová pozice znamená a jak Vás může ovlivnit? Čekal jste, že padne břímě kapitánství právě na Vás?

Pozice kapitána pro mě znamená velkou čest a zároveň i zodpovědnost. Je to příležitost, jak vést tým a být vzorem pro ostatní hráče. Kapitánství vnímám jako šanci ukázat nejen své sportovní dovednosti, ale i schopnost motivovat tým v těžkých chvílích. Upřímně, nečekal jsem, že toto břímě padne právě na mě, ale jsem připravený dát do toho maximum a splnit očekávání, která do mě trenéři a spoluhráči vložili.

Také se vám rozjela letní příprava. Zhodnoťte uplynulé soustředění v Rychnově nad Kněžnou. Jak vypadal program a co jste si odtamtud odvezl za stěžejní poznatky?

Letní příprava byla velmi intenzivní a soustředění v Rychnově nad Kněžnou bylo skvělou příležitostí, jak tým stmelit a připravit se na nadcházející sezónu. Program byl nabitý od ranních kondičních tréninků, přes taktické nácviky, až po odpolední zápasy. Soustředění mi také ukázalo, jak důležitá je týmová spolupráce a komunikace na hřišti i mimo něj.

Jak nyní navážete? Co má vaše kategorie před startem sezóny ještě v plánu? Jak se na letošní ročník připravujete Vy osobně?

Nyní se zaměříme na doladění taktiky a sehrání týmu. Před startem sezóny nás ještě čeká turnaj ve Svítkově, který nám pomůže dostat se do správné formy. Osobně se zaměřuji na zlepšení své kondice, rychlosti a techniky. Pracuji také na mentální přípravě, protože vím, že být kapitánem znamená být připraven nejen fyzicky, ale i psychicky zvládat tlak.

V nové sezóně povede juniory Hostivaře jako kapitán Jonáš Prager. Jak se mu bude s týmem dařit? Autor fotky: HBC Hostivař.

Jsem připraven na sobě pracovat a ukázat, co ve mně je

Teď, když jste viděl většinu svého mužstva v akci, dokázal byste říci, jak silný kádr máte k dispozici? Jak se podle vás odrazí odchod ročníku 2004 a příchod ročníku 2007?

Myslím, že máme velmi silný kádr s velkým potenciálem. I když nám odešli zkušení hráči z ročníku 2004, mladší ročníky, zejména právě příchozí hráči narození v roce 2007, přinesli do týmu novou energii a chuť se prosadit. Přechod bude jistě výzvou, ale věřím, že pokud se všichni budeme soustředit na týmovou hru a budeme podporovat nové hráče, dokážeme vybudovat ještě silnější tým.

Jaké cíle si kladete pro novou sezónu? Myslíte, že dojdete dál než posledně? Kdo podle Vás bude vaším největším soupeřem z aktuálně přihlášených účastníků?

Naším hlavním cílem je dostat se co nejdál v play off a pokusit se dosáhnout na titul. Věřím, že pokud budeme pracovat tvrdě a držet se naší strategie, můžeme dosáhnout víc než v minulé sezóně. Co se týče soupeřů, určitě musíme počítat s týmy, které tradičně patří k těm nejsilnějším, ale nechceme podcenit žádného soupeře. Každý zápas bude důležitý.

Několikrát jste se představil už i v mužské rezervě Hostivaře. Plánujete se podílet i na nové výzvě v podobě 1. Ligy? Myslíte, že by mohla přijít také pozvánka do extraligového A-týmu?

Hrát v mužské rezervě bylo pro mě cennou zkušeností, a pokud dostanu příležitost, rád bych se zapojil i do 1. Ligy. Vím, že to bude náročné, ale jsem připraven pracovat na sobě a ukázat, co ve mně je. Co se týče možné pozvánky do extraligového A-týmu, byl by to pro mě obrovský úspěch. Teď se ale soustředím na to, abych přispěl k úspěchu v juniorské Extralize a dál se zlepšoval jako hráč.

Hostivařští junioři absolvovali v polovině srpna soustředění v Rychnově nad Kněžnou. Zdroj fotky: Facebook HBC Hostivař.

Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Plzeň
0 0:0 0
5
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
6
HBK Bulldogs Brno
0 0:0 0
7
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
8
SK Kelti 2008
0 0:0 0
9
SK Rebel Praha
0 0:0 0
10
HBC Kladno
0 0:0 0
11
HBC Hodonín
0 0:0 0
12
Ježci Heřmanův...
0 0:0 0