CROSSDOCK Extraliga

Letní příprava je u nás vždy velmi silná, říká před startem nové sezóny Petr Michajličenko

Nová sezóna CROSSDOCK Extraligy začíná za měsíc a všechny kluby absolvují neoblíbenou letní přípravu. Také v Ústí nad Labem nechtějí nic ponechat náhodě a po loňském neúspěchu se poctivě připravují. Jak hodnotí přípravu člen kádru Petr Michajličenko a jak se těší na víkendový Páňa Cup?

Loňská sezóna je pro nás zklamání

Petře, nejprve se ještě podíváme do minulé sezóny, kde jste po základní části skončili na druhém místě, ale hned poté ve čtvrtfinále vypadli s Pardubicemi. Jak se za vším zpětně ohlížíte?

Co se týče základní části, tak tam to určitě úspěch byl, protože už tady dlouho nebylo, abychom skončili po základní části druzí, nicméně play off pro nás bylo jedno velké zklamání. My jsme tam prakticky moc nepředvedli, trošku se nám to vše rozpadlo, důvody jsme si tak nějak vyhodnotili, ale když to sečteme celé, tak sezóna byla celkově zklamání. Náš cíl byl dostat se do semifinále a tomu jsme se ani nepřiblížili.

Jak vyhlížíte nový ročník v naší nejvyšší hokejbalové soutěži a jaké jste si dali v klubu cíle?

Cíle jsme si zatím ještě nedali, myslím si, že je důležité pracovat na tom, co jsme začali už před třemi lety, což je neustále posouvat mladé kluky a začleňovat je. Už by to chtělo prolomit bariéru čtvrtfinále, protože my před tím semifinále povětšinou selžeme, ať už z jakýchkoliv důvodů.

Jak u vás probíhá příprava před jejím začátkem a čemu se nejvíce věnujete?

Příprava je u nás tradičně v létě velmi silná. Co se týče tréninku, tak prakticky čtyřikrát v týdnu nějakým způsobem trénujeme, další dva týdny jsme odkázáni trénovat individuálně, což v okolních týmech tomu není jinak. Určitě pracujeme na fyzické kondici, což probíhá v červenci a poté už se přesouváme do technických a taktických věcí.

Petr Michajličenko došel v minulé sezóně s extraligovou Elbou do čtvrtfinále. Podaří se mu s mužstvem v nadcházejícím ročníku dostat dále? Autor fotky: Tomáš Laibl.

Vždy se snažím plnit na sto procent jakoukoliv roli

V jakém složení budete do nového ročníku vstupovat?

V týmu máme nějaké příchody, ale zároveň i odchody, někteří si to třeba ještě rozmyslí a ten odchod vrátí zpět, nicméně pár jmen by tam být mělo, i když náš kádr teď zažívá tak trošku exodus, ale možná se to ještě nějakým způsobem stmelí a vrátí se to tak, jak tomu bylo minulý rok.

O víkendu se odehraje na Kladně další ročníku Páňa Cupu, kterého se také zúčastníte a poměříte síly s kvalitními soupeři. S jakými ambicemi a očekáváním na turnaj pojedete?

Páňa Cup je tradičně silný turnaj, kde se ukáže, v jakém rozpoložení momentálně jsme, ale ten hlavní cíl turnaje je rozehrát se, zkusit si to zápasové tempo, což jsme už zkoušeli minulý víkend na turnaji v Novém Strašecí, ale teď to bude ještě o to silnější, co se týče časového vytížení. Samozřejmě by bylo pěkné na Kladně vyhrát, ale pokud by i znamenalo, že v celém turnaji prohrajeme a na sezónu se kvalitně připravíme, tak by mi to vůbec nevadilo, ale každopádně tam budeme chtít udělat nějaké umístění. Konečně.

V týmu platíte za jednoho z nejzkušenějších hráčů. Jakou roli od Vás trenéři vyžadují?

Má role v týmu je dejme tomu spíše defenzivní, nicméně když je potřeba, tak já jsem prakticky na kterémkoliv postu, kromě brankáře, tam mě opravdu nedostanou (smích). Já jsem ale spíše ten typ hráče, že co mi trenéři řeknou, tak to odehraji a je mi jedno, jakou roli dostanu a pokusím se jí plnit na sto procent a nemám s tím sebemenší problém. Je celkem vtipné, že už jsem se dostal do období, kdy platím k těm nejzkušenějším hráčům a je to pro mě nějakým způsobem nová role a už si musím zvykat (smích).

Ústečtí hráči se nyní poctivě připravují na novou sezónu. V rámci přípravy se už o víkendu představí na Páňa Cupu. Autor fotky: Tomáš Laibl.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0