CROSSDOCK Extraliga

Snažil jsem se ukázat v tom nejlepším světle, říká nejlepší hráč turnaje Letňáček Lukáš Zelenka

O víkendu se v Dobřanech uskutečnil tradiční turnaj Letňáček. Nejlepším hráčem byl vyhlášený Lukáš Zelenka, který se vrátil na západ Čech do CROSSDOCK Extraligy po roce. Hokejbalový útočník se současně připravuje také s Českými Budějovicemi, kde bude nastupovat v první lize.

Vzhledem k tomu, že přišlo spoustu hráčů, tak nikdo nemá své místo jasné

Lukáši, po roce budete v naší nejvyšší hokejbalové soutěži zase oblékat dres Dobřan. Jak došlo k návratu na západ Čech?

Trenér mě oslovil ihned po konci základní části Extraligy, zda bych příští sezónu nechtěl znovu nastupovat za Dobřany, a já měl jasno.

O víkendu jste na domácím hřišti odehráli tradiční turnaj Letňáček, kde jste se utkali s Prachaticemi, Mladou Boleslaví, Heřmanovým Městcem a pražským Kovem. Co vám turnaj ukázal před novou sezónou?

Na turnaji jsme zkoušeli spoustu kombinací v sestavě, trenér dal příležitost mladým klukům a byl taky prostor na to se ukázat a zajistit si místo v sestavě. Vzhledem k tomu, že přišlo spoustu hráčů, tak nikdo nemá své místo jasné.

Na turnaji jste se umístili na druhé pozici, navíc jste byl vyhlášený nejlepším hráčem. Jak se ohlížíte za svým výkonem a jak Vás toto ocenění potěšilo?

Snažil jsem se ukázat v tom nejlepším světle. Samozřejmě každé individuální ocenění hráče potěší, ale spíše jsem měl radost z toho, jak se tým sehrává a každý se snaží ukázat to nejlepší, co v sobě má. Vidím veliký rozdíl oproti poslední sezóně, co jsem působil za Dobřany. Pokud to takhle půjde dál, věřím, že v sezóně to přinese své ovoce.

Dobřany se na domácím turnaji umístily na druhé pozici, když prohrály jen s Prachaticemi po samostatných stříleních. Zdroj fotky: Facebook TJ Snack Dobřany.

Trénovat pouze s jedním týmem nestačí

Zahrál jste si proti Prachaticím, kde jste působil v minulém ročníku. Jaké to bylo se proti nim postavit po téměř krátké době jako soupeř?

Rád jsem viděl kluky, prohodil pár vět, ale na hřišti jsme si nic nedarovali. V Prachaticích jsou super lidi, vždy je rád vidím.

Kromě Extraligy také ještě nastupujete v první lize za České Budějovice. Jak probíhá celková příprava na novou sezónu? Scházíte se s oběma týmy?

V Budějovicích jsme zahájili přípravu koncem července, bohužel nás trápí nedostatek hráčů, každopádně doufám, že předvedeme co nejlepší výkony. Už se začínám scházet s oběma týmy, je potřeba trénovat jak s klukama z Extraligy, tak i z první ligy. V obou týmech hrajeme úplně jiný systém hry, takže trénovat pouze s jedním týmem nestačí.

Během sezóny stíháte odehrát v obou soutěžích několik utkání. Těšíte se na už na novou, kdy se zase rozběhne zápasový program?

Ano, už se těším na začátek, pauza byla dlouhá a přípravy jsou v plném proudu, tak se těším, jak to zužitkujeme s oběma týmy.

Lukáš Zelenka působí v Českých Budějovicích od mládeže, nyní tam nastupuje v první lize. Autor fotky: SK Kelti 2008.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0