Turnaje

Vítězem sedmého ročníku Páňa Cupu je HBC Hostivař! Skalica skončila na druhém místě

O víkendu se odehrál na Kladně sedmý ročník Páňa Cupu a letos představoval opravdu zajímavou konfrontaci. Tradiční mezinárodní turnaj před začátkem nové sezóny ovládla Hostivař, která tak slaví své premiérové vítězství. Druhou pozici obsadila slovenská Skalica, třetí skončilo domácí Kladno.

Hostivař ani jednou nezaváhala

Úvodní zápas turnaje odstartoval už v pátek večer, kde domácí Kladno porazilo Českou reprezentaci U20 vysokým rozdílem 6:0. Kladno od začátku jasně dominovalo a žádné drama nepřipustilo.

Nabitý program pokračoval v sobotu dopoledne a proti sobě se postavily Elba Ústí nad Labem a HBC Hostivaři. Pražané se ujali hned v první třetině dvoubrankového vedení a postupně v tom pokračovali. Zápas skončil vítězstvím 7:0 pro hostivařský celek.  Čtyřmi brankami se ukázala nová posila, hokejista Tomáš Šmerha ze Vsetína. V dalším klání se představila reprezentace U20 proti HBK Skalica. Naši mladíci potřebovali odčinit nezdar z páteční prohry. V první třetině se jim to dařilo a se soupeřem drželi nerozhodný výsledek. Otěže ale přebral ke konci slovenský celek a dokráčel k výhře. Znovu tak ožilo slovenské duo Martinusík-Rampáček. Nováček tohoto ročníku a velká neznámá pro všechny, švýcarský tým SHC Bulldozers Kernenried, měl premiéru proti Ústí nad Labem. „Buldozeři“ se dokonce ujali vedení, nicméně Severočeši ve třetí třetině zapnuli a dokráčeli ke své první výhře.

V dalším zápase se mohli diváci těšit na domácí Kladno proti Skalici. Vítěz tohoto duelu si zajistil první místo v základní skupině a byli to Záhoráci, kteří těsně vyhráli a postoupili přímo do semifinále. Poslední souboj základní části hrála Hostivař proti SHC Bulldozers a režie se opět ujal vicemistr posledního ročníku CROSSDOCK Extraligy, zapsal tak svou druhou výhru a také postoupil přímo do semifinále. Následně byly na programu dva čtvrtfinálové souboje. V prvním zápase porazila reprezentace U20 Ústí nad Labem a postoupila do semifinálových bojů. Ve druhém klání proti sobě nastoupilo domácí Kladno proti SHC Bulldozers a vyhrálo těsným rozdílem, když dokázalo otočit nepříznivý stav ve svůj prospěch.

Neděle odstartovala dopoledními semifinálovými duely. V prvním se představila Skalica proti reprezentaci U20. Slovenská družina vyhrála těsně o jednu branku, kterou vstřelila po šťastné dorážce a po roční přestávce tak postoupila znovu do finále. Druhým finalistou se stala Hostivař, která sice na začátek prohrávala, ale poté výsledek otočila ve svůj prospěch a znovu ukázala svou sílu a dominanci. Další program představoval proti sobě souboj o páté místo, které obsadila Elba Ústí nad Labem a skončila na stejné pozici jako minulý ročník. Pro tým ze země Helvétského kříže to byla premiéra a nová zkušenost s mezinárodní konfrontací.

Předposlední zápas byla bitva o třetí místo a získali ji hráči Kladna, kteří porazili v prodloužení české reprezentanty do 20 let. Vrchol a závěr Páňa Cupu bylo finále. Hostivař si v první části vytvořila dvoubrankový náskok, který zajistil loňský fantom celého extraligového ročníku, Jan Čejka. Slováci odmítali složit zbraně a ve třetí třetině se jim podařilo snížit na jednu branku. Vzápětí si vzala slovo opět hostivařská parta a dvěma góly zvrátila průběh na svou stranu. Skalici se ke konci zápasu povedlo snížit, ale na obrat jí už nezbyl čas. Vítězem sedmého ročníku Páňa Cup 2024 se stala HBC Hostivař.

Konečné pořadí:

1. HBC Hostivař

2. HBK Skalica

3. HBC Kladno

4. Česká reprezentace U20

5. Elba DDM Ústí nad Labem

6.SHC Bulldozers Kernenried

Ocenění na turnaji:

Nejlepší brankář: Peter Kučera (HBK Skalica)

Nejlepší obránce: Radek Soukup (HBC Kladno)

Nejlepší útočník: Tadeáš Kantor (Reprezentace U20)

Nejužitečnější hráč: Jiří Hrabár (HBC Hostivař)


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0