Turnaje

Druhý ročník turnaje Třemošná Cup se blíží! Co mají připraveno organizátoři Čech a Zelenka?

V sobotu se v Třemošné bude konat druhý ročník turnaje Třemošná Cup, na kterém se představí šest týmů. Pro návštěvníky je připravený pestrý program, poháry bude předávat hokejista a večer vystoupí také kapela. Více prozrazují organizátoři Jaroslav Čech a Zdeněk Zelenka.

Letos jsme si dali záležet a začali jsme řešit věci s větším předstihem

Letos se v Třemošné uskuteční druhý ročník turnaje, nápad už ale vznikl dříve. „Myšlenku na uspořádání podobného turnaje jsem v hlavě nosil už dlouho, ale reálné obrysy to začalo nabírat až v květnu 2023, kdy jsme se potkali na pivu s Jardou, který měl myšlenku stejnou, a už to začalo nabírat na obrátkách. Chtěli jsme oba uspořádat akci, která dostane Třemošnou do podvědomí jak sportovně, tak kulturně,“ vypráví jeden z hlavních organizátorů Zdeněk Zelenka, který má turnaj na starosti s klubovým kolegou. „Výhoda je, že se Zdeňkem se dobře známe a pro takové akce máme obrovský entusiasmus. Jsme s třemošenským hokejbalem spojeni už od dětství a alespoň já jsem cítil, že si klub takovou událost zaslouží jako sůl. Slovo dalo slovo, zhruba jsme si načrtli, jak by turnaj měl vypadat, a od té chvíle ho společně organizujeme,“ popisuje spolupráci Jaroslav Čech.

Oba jsou stále v kontaktu a na organizaci se podílí společně. „Každou věc konzultujeme, domlouváme další postup. Mimo komunikaci mezi námi je za organizací spousta zpráv, hovorů a e-mailů všem, kteří se na chodu turnaje jakkoliv podílejí. Bez nich by turnaj nebyl tím, čím je a minimálně bychom měli s Jardou o několik nepříjemných starostí více. Navíc již teď, před druhým ročníkem, si chystáme půdu pro třetí ročník v roce 2025,“ prozrazuje Zelenka, že přípravy probíhají dlouhodobě. „Vše se řeší na našich „organizačních schůzkách“ u piva v naší domovské hospůdce Na Hřišti. Ne, i když první ročník byl za mě sešitý trochu na poslední chvíli, letos jsme si dali záležet a začali jsme řešit věci s větším předstihem. Výsledkem je zajímavá sestava týmů, kvalitní rozhodčí, skvělý design s JOFA helmou, trička, zajištěná velká stage pro a spoustu dalších detailů,“ doplňuje Čech.

Organizátoři mají podporu také od města. „S podporou vstoupilo také město Třemošná, čehož si nesmírně vážíme, spousta věcí nám toto partnerství usnadnilo. V rámci dosažitelného bude turnaj na nejlepší možné úrovni,“ těší Čecha. A zatímco na prvním ročníku se objevily čtyři týmy, letos se počet účastníků rozrostl. Na letošním ročníku se utkají A-tým a B-tým Třemošné, B-tým Blatné, Rolling Balwans, Litice a B-tým Nového Strašecí. „Chtěli jsme turnaj rozšířit ze čtyř na šest týmů. Tři týmy zůstaly na letošek stejné, včetně dvou domácích. Zkusili jsme kamarády a známé z vybraných týmů, případně pak oslovovali týmy, na kterých jsme se dohodli. Co se týče samotného turnaje, turnaj pro mě nemá favorita. Věřím, že hodně bude kousat i domácí Béčko.“ říká Zelenka o složení mužstev.

A-tým a B-tým Třemošné se spolu s Liticemi představí také na druhém ročníku turnaje. Autor fotky: Eliška Zatkovičová.

Rádi bychom, aby pro týmy neskončil turnaj vyhlášením výsledků

Mužstva byla oslovena tak, aby turnaj poskytl nejen kvalitní přípravu. „Týmy jsme vybírali tak, aby byly co nejatraktivnější. Osobně se velmi těším na duely Tatranu A a Nového Strašecí. Není to tak dávno, kdy se oba týmy potkávaly v 1. NHbL, a bude zajímavé sledovat, jak si momentálně herně stojí. Pokud tento rozhovor čte zástupce týmu, který by se rád zúčastnil příští rok, neváhejte se nám ozvat,“ doplňuje starší kolega a zve tak zájemce, kteří si chtějí zahrát na dalším ročníku turnaje. Na letošním čeká týmy nabitý program od rána do večera. „Šestice týmů se rozdělí do dvou skupin. Z každé skupiny postoupí do semifinále přímo vítěz. Týmy na druhých a třetích místech si to spolu rozdají křížem napříč skupinami v předkole o poslední dvě místenky do semifinále. Poražené v předkole čeká zápas o páté místo. O konečné umístění se pak poperou i čtyři semifinalisti (o třetí místo, finále). Celkem je na programu třináct zápasů,“ hlásí rozpis turnaje Zelenka.

Organizátoři také myslí na nábor, při kterém každý rok rádi přivítají nové tváře. V rámci turnaje bude příležitost se informovat i ohledně hraní hokejbalu v dresu Třemošné. „V průběhu turnaje bude také možnost zjistit více informací ke každoročnímu náboru mladých hokejbalistů, včetně kontaktů pro případ dalších otázek,“ říká Zelenka, jenž je trenérem mládeže. Návštěvníky čeká také doprovodný program, který je zajištěný v průběhu turnaje. „O atmosféru během turnaje se postará DJ a moderátor – ti zajistí informovanost o průběhu a dobrou náladu. Samozřejmostí bude stánek s jídlem a pitím,“ nezapomíná Čech ani na občerstvení. Poslední zápas se odehraje ve večerních hodinách, ale tím se turnaj nezakončí. „Rádi bychom, aby pro týmy neskončil turnaj vyhlášením výsledků, ale aby zůstaly i na koncert po turnaji. Loni se to povedlo do puntíku, uvidíme letos. Týmy mají i nabídku přespání v areálu Tatranu,“ neskrývá Zelenka.

Při vyhlášený výsledků se mohou účastníci těšit na profesionálního sportovce. „Zakončení turnaje proběhne slavnostně předáním pohárů speciálním hostem, jímž bude letos Dan Malák z HC Škoda Plzeň. Rád bych zdůraznil, že letošní poháry se opravdu vydařily, a vítěz si domů odnese skutečně krásnou trofej,“ věří Čech. Předání cenných kovů hokejistou už přineslo pozitivní ohlasy minulý rok. „Slavnostní vyhlášení proběhne za účasti speciálního hosta, tudíž si na své přijdou i fanoušci vrcholového sportu. Loni dorazil Jan Schleiss z HC Škoda Plzeň a zejména u mladých diváků měl velký úspěch. Večer se mohou návštěvníci těšit na kapelu In Memory of Kurt Cobain. Těm, kdo znají Nirvanu, je zřejmě jasné, co se bude hrát,“ láká zájemce Zelenka.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0