Masters

Prachovice oslavily 25 let od založení klubu! Jsou to pro mne silné nostalgické vzpomínky, říká předseda Petr Bombač

Na začátku září se v Prachovicích konaly oslavy 25 let od založení hokejbalového klubu. V rámci oslav se pořádal také dvacátý ročník Memoriálu Josefa Mašíka, na kterém se představilo pět týmů. Předseda klubu Petr Bombač se o významném dni rozpovídal více a zavzpomínal také na začátky.

Atmosféra byla vynikající jako každým rokem

Pane předsedo, o minulém víkendu (7. září, pozn. red.) proběhly oslavy 25 let od založení vašeho hokejbalového klubu. Co pro Vás znamená takové výročí?

Jsou to pro mne silné nostalgické vzpomínky. Hlavně na těžké začátky, které jsme překonávali díky skvělé partě – tehdy převážně třicetiletých hráčů.

Klub Prachovic už tedy můžeme vidět na hokejbalové mapě čtvrt století. Jak se hokejbal ve vaší obci postupně vyvíjel a vyzdvihl byste nějaké významné okamžiky?

Po založení oddílu v roce 1999 jsme si vybudovali vlastní hřiště. Po dvou letech od vzniku jsme museli opět vybudovat hřiště nové, širší a delší. Zároveň jsme založili první mládež. V sezónách 2006/2007 a 2007/2008 jsme společně se sousedním klubem Ježci Heřmanův Městec spolupořádali 1. a 2. ročník MČR přípravek. V neposlední řadě bych vyzdvihl sezóny v období covidu a dál, kdy jsme drželi neporazitelnost od 17. 11. 2019 do 7. 5. 2022. (25 zápasů, 25 výher, 75 bodů se skóre 181:43)

V rámci oslav se uskutečnil také dvacátý ročník Memoriálu Josefa Mašíka. Turnaje se zúčastnilo pět týmů. Jaká panovala nálada v průběhu turnaje?

Atmosféra byla vynikající jako každým rokem. Přátelská a vřelá, přičemž se hráči bavili nejen při hře, ale i mimo ni.

Momentky z Older Cupu 2024, který pořádá klub SK Prachovice. Zdroj fotky: SK Prachovice.

Za nejsilnější stránky našeho klubu považuji to, že se zde hraje převážně srdíčkem

Turnaj nesl název Older Veteran Cup a byl tedy určen pro starší hráče. Naplnil turnaj Vaše očekávání?

Troufám si říct, že turnaj Older Veteran Cup není o výsledcích na hřišti, ale o přátelství a zábavě. I když v turnaji výsledek není důležitý, jsem rád, že vítězem letošního, jubilejního dvacátého ročníku se stal právě náš tým SK Prachovice. (smích)

Hokejbalovými zápasy ale oslavy neskončily, večer byla zajištěná ještě hudba. Jaké zážitky si z tohoto významného dne pro klub odnášíte? Na co budete nejvíce vzpomínat?

Díky tomu, že oslavy byly spojeny s Older Veteran Cupem, proběhly v tradičním duchu. Každý, kdo chtěl, si zavzpomínal s bývalými protihráči. A již nyní se těšíme na příští ročník.

Na závěr se zaměříme na současnost klubu. Jak jste spokojený s členskou základnou, sportovním zázemím a úspěchy? V čem vidíte největší silné stránky klubu?

S členskou základnou jsem částečně spokojený. Jelikož v klubu byl desetiletý propad mládežnických celků, tým mužů se zatím daří doplňovat cizími hráči. Měli jsme problém sehnat trenéry pro mládež. Od loňské sezóny se nám však zadařilo a sehnali jsme trenéry z řad hráčů. Po náborové akci máme 24 nových hráčů od minipřípravek po mladší žáky. Upřímně doufám, že se mládež u nás v Prachovicích bude nadále rozrůstat. Proto bych si chtěl i postěžovat, že není velká podpora od státu pro mládežnické trenéry, kteří se věnují pohybovým aktivitám těch nejmenších, na úkor času se svými rodinami.

Díky obci Prachovice a několika stálým sponzorům, jichž si velice vážíme, máme vynikající zázemí, které se každým rokem snažíme zlepšovat. Nyní jsme si dali za úkol osvětlení plochy. Poslední dvě sezóny se muži v II. NHbL umístili na stupních vítězů. V sezóně 2022/2023 jsme se umístili na 3. místě a v sezóně 2023/2024 na místě 2. Za nejsilnější stránky našeho klubu považuji to, že se zde hraje převážně srdíčkem. V neposlední řadě je největší silnou stránkou ta super parta, která se zná od mala.


Momentky z Older Cupu 2024, který pořádá klub SK Prachovice. Zdroj fotky: SK Prachovice.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
2 16:4 6
2
HBC Kladno
2 7:3 6
3
HBC Svítkov Stars...
1 7:5 3
4
HBC Tygři Mladá...
1 5:4 3
5
HC Kert Park Praha
1 3:2 3
6
HBC Pardubice
2 4:5 3
7
HBC Plzeň
2 4:5 3
8
HBC Hradec...
1 4:5 0
9
SK Hokejbal Letohrad
1 2:4 0
10
TJ Snack Dobřany
2 3:6 0
11
Elba DDM Ústí nad...
2 6:11 0
12
HbK Karviná
1 4:11 0