2. liga

Těším se, až si zahraju s borci, s kterými jsme spolu kdysi hráli hokej, prozrazuje posila Olomouce Lukáš Horváth

Ve druhé lize regionu Morava Sever se poprvé v letošní sezóně objeví A-tým HBC All Blacks Olomouc. Tento klub zatím v soutěžích nastupoval jen s mládeží, nyní založil také seniorský tým. V tomto celku bude působit i Lukáš Horváth, který je známou tváří z naší nejvyšší hokejbalové soutěže.

V Olomouci už nějakou dobu žiju, také mě oslovila dosavadní práce s mládeží

Lukáši, v letošní sezóně bude klub HBC All Blacks Olomouc nastupovat s nově založeným A-týmem ve druhé lize regionu Morava Sever. Co Vás přivedlo do tohoto celku?

Jeden z hlavních důvodů je, že v Olomouci už nějakou dobu žiju a mám v plánu tady zůstat. Taky mě oslovila dosavadní práce s mládeží, protože v tak bojových podmínkách, jaké momentálně Olomouc má, je to obdivuhodný výkon.

Už dříve jste působil v CROSSDOCK Extralize, kde jste oblékal dres Kert Parku a Svítkova, ale minulou sezónu jste se v soutěžním zápase na českém hokejbalovém hřišti neobjevil. Měl jste od hokejbalu pauzu?

Minulou sezónu jsem měl hostování ve Skalici v extralize na Slovensku kvůli dojezdové vzdálenosti, ale kvůli zdravotním a osobním komplikacím jsem nenastoupil ani jednou.

Ve druhé lize budete působit poprvé, s českým hokejbalem zatím máte zkušenosti jen z Extraligy. Co očekáváte od této soutěže?

Upřímně od toho neočekávám nic, spíš jsem zvědavý, jak to bude vypadat. Také se těším, až si zahraju s borci, s kterými jsme spolu kdysi hráli hokej.

Lukáš Horváth má velké zkušenosti s hokejbalem na nejvyšší úrovni. Autor fotky: Štefan Havran.

Chceme se prezentovat týmovými výkony, ale věřím, že se pár výraznějších tváří ukáže

S Olomoucí zahájíte novou sezónu o víkendu, pokud už to počasí dovolí. Probíhala v létě nějaká příprava, abyste se s nově vytvořeným týmem mohli sehrát?

V létě probíhala příprava hlavně administrativní a materiální, ale samozřejmě jsme už absolvovali několik společných tréninků.

Na vaší soupisce můžeme najít několik jmen. S jakým složením vstoupíte do nové sezóny? Můžete přiblížit nějaké výraznější tváře týmu?

Olomoucký A-tým je primárně poskládaný z hráčů bývalého přerovského hokejbalu, doplněný o bývalé hokejisty. Určitě se chceme prezentovat týmovými výkony, ale věřím, že pár výraznějších tváří týmu se ukáže během sezóny.

V regionu Morava Sever jste v této soutěži nahradili Třinec, který postoupil do 1. ligy. Jaké máte s týmem cíle ve vaší premiérové sezóně?

Cíle jsou 100 % ty nejvyšší, to znamená vítězství ve druhé lize.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HbK Karviná B
0 0:0 0
2
HBK Vsetín
0 0:0 0
3
HC Warriors...
0 0:0 0
4
SK IHC Jaselská...
0 0:0 0
5
TJ Sokol Poruba
0 0:0 0
6
HBC All Blacks...
0 0:0 0