CROSSDOCK Extraliga

Ukázali jsme sílu týmu, říká po dvou vítězstvích Milan Schnaubelt

Hokejbalisté Kladna mají po dvou zápasech v nejvyšší Extralize plný počet bodů a drží se v horních příčkách tabulky. Tým má za sebou kvalitní přípravu na Páňa Cupu a ve stejném nasazení chce pokračovat i nadále. Útočník Milan Schnaubelt se poohlíží po obou výhrách a hodnotí výkon svého celku.

Všichni jsme nastaveni tak, že do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát

Milane, o víkendu jste dokázali vyhrát 3:1 v Dobřanech. Jak utkání zpětně hodnotíte?

Na to, že jsme jeli na utkání v hodně okleštěné sestavě, tak se nám zápas vyvedl. Musím pochválit mladé hráče, že k tomu přistoupili zodpovědně, celý tým jsme hráli jako jedna velká parta a tahali za jeden provaz. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Pár chyb tam sice bylo, kterých se musíme vyvarovat, a i když někteří hráči skončili nebo přestoupili, ukázali jsme sílu týmu.

Oba úvodní zápasy jste vyhráli a v tabulce tak máte plný počet bodů. Plníte přesně to, co od vás trenéři očekávají?

Máme nový trenérský štáb, který chce do nás dostat nějakou hru a vizi, co bychom měli hrát, takže se snažíme ještě nějaké věci doladit. Myslím si, že je to na správné cestě, a důležité je, že jako hráči chceme a věříme, že zápas od zápasu to bude jen lepší a naše výkony půjdou nahoru.

Zápas v Dobřanech se lámal zkraje druhé třetiny, kdy jste si vypracovali dvoubrankový náskok. Co bylo podle vás v tomto utkání rozhodující?

Nasazení, bojovnost a to, jak jsme do zápasu nastoupili. Myslím si, že jsme byli fyzicky lépe připraveni, podržel nás brankář Leoš Gerlich a od prvního do posledního hráče jsme se snažili plnit pokyny trenérů a splnili jsme to na výbornou. Máme tři body.

Když domácí snížili na rozdíl jedné branky, nenastal u vás okamžik, kdy jste si mysleli, že soupeř vývoj zápasu otočí na svou stranu? Nebo jste věřili, že dokážete zvítězit?

Všichni jsme nastaveni tak, že do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Nicméně ke konci nějaký tlak Dobřany měly, ale my jsme to ustáli tím, jak jsme padali do střel, bojovali, a výhra je zasloužená.


Všechny lajny máme vyrovnané

V nové sezóně jste dost obměnili a omladili kádr. Jak se vám noví hráči zamlouvají a jak se začleňují do týmu?

Na Kladně to vždy bylo a je nastavené, že se dávají šance mladým hráčům, a myslím si, že se toho zatím chytli dobře. Je to pro ně nová zkušenost, takže je jasné, že se ti kluci musí oťukat. Jsem rád, že se vrátil Martin Kohout, je to bojovník a hrozně platný hráč na hřišti, nevynechá jediný souboj a pro tým je důležitý. Všechny lajny máme vyrovnané, trenéři to dobře poskládali.

Co se týče vás osobně, tak po minulé sezóně jste ještě léčil zranění a mluvilo se o tom, že v úvodu ročníku ještě nebudete k dispozici. Nicméně jste nastoupil hned od jejího začátku. Jak se zatím cítíte a jak jste se svým výkonem spokojen?

Ještě to úplně není stoprocentní, beru nějaké prášky na bolest, ale snažím se vždy podat maximální výkon. Snažím se jít klukům příkladem, abych jim byl rovným na hřišti. Takže ano, hrát teď mohu, ale nějaká rekonvalescence mě ještě čeká.

V dalším kole hostíte na svém hřišti Svítkov Stars. Co od tohoto zápasu očekáváte?

Svítkovu mám rozhodně za minulý rok co vracet a myslím si, že to bude hodně fyzicky náročný hokejbal, hodně soubojů. Když k tomu přistoupíme jako k těm předešlým dvěma zápasům a budeme „fárat“, tak se toho rozhodně nebojím.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
2 16:4 6
2
HBC Kladno
2 7:3 6
3
HBC Svítkov Stars...
1 7:5 3
4
HBC Tygři Mladá...
1 5:4 3
5
HC Kert Park Praha
1 3:2 3
6
HBC Pardubice
2 4:5 3
7
HBC Plzeň
2 4:5 3
8
HBC Hradec...
1 4:5 0
9
SK Hokejbal Letohrad
1 2:4 0
10
TJ Snack Dobřany
2 3:6 0
11
Elba DDM Ústí nad...
2 6:11 0
12
HbK Karviná
1 4:11 0