Reprezentace

Nálada po turnaji v Plzni je dobrá, říká útočník Dalimil Zvonek

Reprezentace U20 - Do turnaje v dresu reprezentační dvacítky naskočil až v jejím třetím zápase, ale hned od úvodního střídání byl vidět, nejen svojí výškou. Útočník Dalimil Zvonek, který dobře ukazuje, že se dá kombinovat hokejbal i hokej na vysoké úrovni.

Ještě v sobotu jsi hrál za vsetínskou juniorku na Spartě, v neděli už za hokejbalovou reprezentaci. Jaké bylo naskočit do turnaje v jeho polovině?
Byl jsem docela unavený a nebylo to jednoduché pro mě naskočit, ale snažil jsem se tomu přizpůsobit. Myslím si, že jsem nakonec naskočil docela bez problémů. Trvalo to sice pár střídání, ale pak už to bylo dobré.

V čem je oproti hokeji hlavní rozdíl?
Je to hlavně o herním stylu a o také o myšlení hráčů. Musí se umět přepnout, přeci jen je to pomalejší.

Jaká je v týmu po turnaji nálada, spokojenost s druhým místem?
Nálada je po turnaji dobrá, zejména nám pomohlo poslední utkání a vítězství 8:0 nad slovenskou dvacítkou. Takové vítězství vždy pomůže. Do dalšího soustředění před šampionátem půjdeme v pohodě a říkali jsme, že poslední třetina posledního zápasu je to, co si neseme do toho dalšího zápasu a soustředění. Dnes jsme Slováky přehráli ve všech směrech. Bylo to vyhecované ve všech směrech.

Je v týmu zároveň cítit i nervozita s pomalu se blížícím MS?
Neřekl bych. S těmi kluky se známe dlouho, od čtrnáctek, nebo od šestnáctek. Hecujeme se, na střídačce se zlepšuje atmosféra. Od posledního soustředění se to hodně posunulo. Každý se snaží podat svoje maximum a ukázat, že má na to, aby byl na MS. Musí hrát, jak nejlépe umí.

Loni na jaře si vybojoval v dresu Pardubic titul v extralize staršího dorostu, rýsuje se nějaké podobné angažmá i letos?
Nevím ještě, jak to bude, ale zatím není nic konkrétního.

Ve Vsetíně děláš kapitána juniorky, přijal bys podobnou roli i v národním týmu na MS?
Je to na trenérech a jejich výběru. Pokud bude určený, tak tu funkci budu rád vykonávat.