Reprezentace

Pro mě je vždycky motivace stejná, a to vyhrát, zdůraznil k MS U23 Vojtěch Jágr

Po úspěšném experimentu s reprezentací U23 v Liberci se opět představí na MS, a to znovu v domácím prostředí, tentokrát v Hradci Králové. Mezi lídry této reprezentace by se měl zařadit i Vojtěch Jágr. Ten nám prozradil, jak vzpomíná na uplynulou sezónu a jak se těší do Hradce Králové.

Rád bych se na MS probojoval

Vojto, nejprve k uplynulé sezóně. Další obhajoba extraligového titulu, výhra v Českém poháru a zisk vicemistrů světa ve Švýcarsku. Jak byste reagoval, kdyby vám tohle řekl někdo před sezónou?

Samozřejmě do každé sezóny vstupuji s největšími ambicemi, ale na druhou stranu, kdyby mi to na začátku minulé sezóny někdo řekl, tak se jenom usměji a nebudu mu to věřit, že ta sezóna bude nejúspěšnější v mé kariéře.

Příští rok se nekoná MS dospělých a vrcholem sezóny bude MS U23 v Hradci Králové. Jaká byla vaše reakce, když jste se dozvěděl, že si můžete ještě prodloužit mládežnickou reprezentační kariéru?

Bylo příjemné zjistit, že moje reprezentační mládežnická kariéra ještě nemusí být u konce. Rád bych se na MS probojoval a udělal za mládežnickou kariérou hezkou finální tečku.

Budete to brát i jako příležitost částečně napravit to hořkosladké finále ze Švýcarska?

Bohužel to napravit nepůjde. Turnaj skončil a dopadlo to, jak to dopadlo, ale s odstupem času je to i tak velký úspěch být druhý na světě. Když se dostanu na MS do Hradce, tak pojedu na nový turnaj, který budu chtít vyhrát.

Vojtěch Jágr z HC Kert Park Praha vyhlíží novou sezónu. Autor fotky: Michal Pěch.

O motivaci bude více než postaráno

Vy už jste jeden šampionát U23 vyhrál. Co se vám vybaví, když se řekne Liberec 2023?

Nezapomenutelný zážitek, který navíc skončil se zlatou tečkou, a neuvěřitelná parta. Asi jinými slovy se to popsat nedá.

Bude motivace obhájit o to větší, když je opět šampionát doma?

Pro mě je vždycky motivace stejná, a to vyhrát. Navíc se to bude hrát doma, takže o motivaci bude více než postaráno.

Váš ročník 2002 patří mezi to nejlepší, co český hokejbal vyprodukoval. Ať už vy, Honza Čejka, Sam Kucharčík, Michal Macháček nebo Honza Stromko jste se dokázali v mladém věku prosadit v Extralize a následně i do dospělé reprezentace. Čím je ten váš ročník tak výjimečný?

Těžko říct. Myslím si, že všichni chceme být nejlepší a máme chuť v hokejbale něco dokázat. A jsem strašně rád, že jsme se s klukama dokázali takhle prosadit a potkáváme se dál i po mládeži.