Mládež

Podzimní zbraně juniorských celků! Která šestice hráčů byla největšími tahouny?

Během podzimní části odehrály celky na čele tabulky shodně čtrnáct zápasů. Nejlépe se dařilo Kert Parku, který tak přezimuje na prvním místě tabulky. Kanadskému bodování naopak vévodí ústecký David Magasanik, který vstřelil osmnáct branek.

Ústí žene za obhajobou šikovný útočník

David Magasanik (Elba DDM Ústí nad Labem)

Obhájcům titulu z Ústí patří po podzimní části čtvrtá příčka a na první Kert Park ztrácejí sedm bodů. Severočeský celek se může spolehnout hlavně na osmnáctiletého Magasanika, který vede tabulku kanadského bodování. David odehrál dvanáct ze čtrnácti utkání a připsal si v nich hned třiatřicet bodů. Osmnáctkrát se trefil do černého a patnáctkrát pomohl ke skórování svým spoluhráčům. Ústecký útočník tak má téměř tři body na zápas. Není to však jediný hráč, na kterého se může trenér Jan Fedák spolehnout. V první desítce se totiž ještě nacházejí Tomáš Giesel a Martin Stupka.

Boleslav táhnou bratři Lhotovi

Tomáš a Lukáš Lhotovi (HBC Tygři Mladá Boleslav)

Tygři se sice nacházejí až na desáté příčce, ale hned dva jejich hráči drží medailové pozice v kanadském bodování. Oba odehráli shodně dvanáct zápasů, oba mají shodně třicet bodů, ale na druhém místě je díky třinácti brankám mladší Tomáš. Věkem sice ještě dorostenec, ale i tak už nyní vyniká v kategorii juniorů. Pokud však bude chtít Boleslav stoupat tabulkou výše, bude muset těmto dvěma šikovným sourozencům pomoct také zbytek týmu.

Extralize juniorů vládne Kert Park i s "áčkovým" borcem

Vojtěch Jágr (Kert Park Praha)

Síly mezi své hráče má naopak rozložené Kert Park, u kterého se to projevuje také na postavení v tabulce. Po podzimní části mu patří první příčka, na druhý Letohrad má však náskok pouze jednoho bodu. V loňském roce skončil pražský celek ve čtvrtfinále a letos by rád došel dál. V první desítce nejlepších hráčů najdeme Vojtěcha Jágra, kterému patří devátá příčka se ziskem dvaceti bodů.

Mezi nejlepší střelce patří hráči Letohradu

Filip Faltus (SK Hokejbal Letohrad)

Také Letohrad padl v loňském ročníku ve čtvrtfinále a nyní se vyhřívá v horních patrech tabulky. V letošním roce se mu daří hlavně střelecky, protože ve čtrnácti zápasech dal osmasedmdesát branek, což je pět a půl branek na zápas! Druhé Ústí zaostává o patnáct zásahů. Tým pod vedením Filipa Červinky se může spolehnout hned na několik opor, v desítce nejlepších má tři hráče. Všichni nastupují také v Extralize mužů, kde Filip Faltus patří dokonce mezi nejlepší střelce svého týmu!

Pardubické Autosklo se může spolehnout na mladého brankáře

Jiří Bitnar (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice)

Střelecky se mu úplně nedaří, ale naopak se může Autosklo spolehnout na svého brankáře Jiřího Bitnara, který má nejnižší průměr gólů na zápas. Stejně je na tom také pardubický celek, který ve čtrnácti zápasech inkasoval čtyřiadvacet branek, což je stejně jako u šestnáctiletého gólmana necelé dvě branky na zápas.