Mládež

V živém přenosu z Letohradu také východočeské derby v juniorské extralize!

Sobotní sychravý den na východě Čech je v hokejbalové extralize ve znamení derby mezi Letohradem a Pardubicemi. Společně s ním ale přijde na program o tři hodiny dříve od 13. hodiny také derby v rámci juniorské soutěže.

Letohradu jde o první flek, hostům o dotažení špičky

Juniorští Jeleni přišli o první příčku v extralize ve čtvrtek večer, kdy byla na programu předehrávka v podobě pražského derby. To proti KOVU Praha ovládl Kert Park Praha, který se tak přesunul do čela celé tabulky. Letohrad má však v sobotu po poledni ideální možnost posunout se zpět na svoji předchozí pozici. V těžkém souboji však narazí na Pardubice, které budou chtít navíc napravit svoje zaváhání z předchozího týdne, kdy prohrály doma s Hostivaří, která se tak v tabulce na Autosklo dotáhla. Pardubickým by se tři body navíc poměrně také hodily, přesně tolik totiž tvoří jejich "propast" od špičky tabulky.

Ze strany domácích se dá očekávat velká kvalita také v borcích, kteří o pár desítek minut později pravděpodobně nastoupí i v duelu A-týmu v extralize mužů! Mohl by to být především Filip Faltus, který vede kanadské bodování Jelenů v mužské soutěži a v juniorce nasbíral za čtyři zápasy už 12 kanadských bodů! Stejný počet má na svém kontě i Michal Macháček a ještě o pět bodů více nasbíral za dvojnásobný počet zápasů, tedy osm, Vojtěch Bogdány!