Mládež

Projekt „První školní den? První trénink hokejbalu!“ Kluby se dočkají vydatné podpory

Náborový projekt s několikaletou tradicí nesoucí název „První školní den? První trénink hokejbalu!“ bude v roce 2019 obohacen o školní předměty s tématikou Světového poháru juniorů a juniorek v hokejbale a je tak návazností na úspěchy celků na mezinárodních akcích v roce 2019.

Podstata projektu? Vhodná alternativa sportovního vyžití hokejbalem!

Projekt cílí na nábor mládeže ve velmi perspektivním období, tedy v září, kdy děti nastupují do základních škol, které jsou jednou z vhodných alternativ oslovení dětí a jejich rodičů. Myšlenkou projektu je nabídnout žákům prvních tříd a jejich rodičům vhodnou alternativu sportovního vyžití v podobě hokejbalu v období, kdy děti a jejich rodiče hledají kroužky a sportovní aktivity pro nadcházející školní rok. Projekt se zaměřuje na cílovou skupinu dětí věku 5 - 7 let.

Do projektu se každoročně zapojuje několik spokojených klubů, jako je například každý rok se neustále rozvíjející Heřmanův Městec. „V rámci projektu jsme již rozdávali rozvrhy, sešity, pastelky a další propagační materiály, které se dětem líbí a jsou hlavně povětšinou využity, takže je mají děti po většinu školního roku stále na očích,“ upozorňuje trenér Ježků z Heřmanova Městce Jiří Kozel.

Účastníci projektu jsou podpořeni dodáním letáků v grafické korektuře na míru žadatele a také dodáním školního setu. Alternativou pro rok 2019 je možnost změny barvy rozvrhu dle klubových barev žadatele. Školní set pro rok 2019 obsahuje dva školní předměty v podobě rozvrhu a sešitu, rozvrh si mohou organizátoři náboru doplnit klubovými informacemi.

Přihlášky do projektu adresujte nejpozději do termínu 14.8.2019 na adresu nabory@hokejbal.cz.

Kluby se mohou rozhodnout pro různý přístup, jak náborový projekt pojmou. „U tohoto projektu jsme se rozhodli pro nepřímou účast, jelikož v ten první den toho mají rodiče i děti tolik, že nemá smysl je ještě zatěžovat dalšími informacemi,“ vysvětluje Jiří Kozel z Heřmanova Městce. „Bereme to spíše jako připomenutí, že tu stále jsme a že stále nabíráme nové tváře. Spolupracujeme totiž jak se základní školou, tak mateřskými školami, takže o nás většina dětí a rodičů již ví,“ těší zkušeného mládežnického kouče Jiřího Kozla.

Projekt je dobrou reklamou a vždy přivede několik dětí

Školy bývají hokejbalovým projektům otevřeny, takže neváhejte a zapojte se do výtečné náborové akce, která má smysl. „Školy jakoukoliv maličkost, kterou mohou následně předat dětem vítají a jelikož se zapojujeme každý rok, tak jsou již dopředu zvědaví, co jsme si pro ně zase nachystali,“ popisuje Jiří Kozel z Heřmanova Městce. „Je to rozhodně další zviditelnění hokejbalu. Jak na sešitech, tak rozvrzích jsou vyfoceni mládežničtí reprezentanti, a to většinu dětí i rodičů zaujme a začne zkoumat o co jde,“ upozorňuje Kozel.

„Projekt nás udržuje v povědomí a většina rodičů má spojeno zahájení školního roku se zapsáním dítěte do některého z kroužků, a tak samostatný leták, který je vedle listu, co vše nabízí místní DDM dobrou reklamou a vždy přivede pár dětí k nám na stadion, kde je již na nás si je získat a případně oslovit další jejich kamarády,“ poukazuje na závěr na další pozitiva projektu Jiří Kozel.