Reprezentace

Vážíme si bronzové medaile, je neskutečné cenná, odhaluje Tadeáš Kantor

Osmnáctka nedokázala obhájit zlato z posledního MS v Liberci. Cennou záplatou na tento neúspěch byla alespoň bronzová medaile. Český útočník Tadeáš Kantor se účastnil obou zmiňovaných šampionátů a popisuje, co letos nakonec chybělo k zopakování.

Zápasy se Slovenskem byly hodně vyhrocené, oba týmy hrály naplno

Tadeáši, po roce jste se opět zúčastnil MS do 18. Berete bronzovou medaili jako úspěch?

Nominace si strašně vážím a jsem rád, že jsem mohl být s klukama. Samozřejmě jsme všichni chtěli vyhrát zlatou medaili a po zápase, po kterém jsme věděli, že finále hrát nebudeme, to bylo trochu zklamání, ale vážíme si bronzové medaile a je neskutečné cenná.

Paradoxně minulý rok jste odehráli mnohém hůře základní část, a přesto vybojovali zlato. Letos vám nakonec chyběl pouhý bod na finále, ale letošní systém turnaje vás poslal pouze do zápasu o bronz, není to nakonec hořkosladké?

Minulý rok to v základní části vypadalo o hodně hůř než letos, ale do vyzařovacích bojů jsme si vyjasnili nějaké věci, semkli se a hráli jsme jako úplně jiný tým. Bohužel v Žilině to bylo udělané trochu jinak. Nehrálo se semifinále a po skupině se hrálo rovnou o medaile, kde nám utekl jeden bod a bohužel jsme hráli o bronz. Do zápasu o třetí místo jsme všechny zápasy hodili za hlavu a soustředili se jenom na to, abychom přivezli bronz, to se nám povedlo, takže si myslím, že turnaj byl podařený.

Co podle Vás nakonec chybělo k finále, nebo i případnému zlatu?

Myslím si, že nejdůležitější zápas byl proti Slovensku, do kterého jsme vstoupili trochu ospale, ale naše hra se zvedla a začali jsme si vytvářet spoustu šanci, které jsme bohužel nedokázali využít. Slováci dokázali dát ze svých šanci góly a trochu smolně jsme prohráli. Další den jsme hráli s Amerikou, kdy jsme začali dotahovat skóre až na konci zápasu, a to už bylo pozdě.

Byla o to sladší výhra v zápase o bronz?

Zápasy se Slovenskem byly hodně vyhrocené, oba týmy hrály naplno a chtěly vyhrát. Po prvním zápase jsme byli všichni hodně zklamaní a když jsme se dozvěděli, že budeme hrát o třetí místo znova se Slovenskem, chtěli jsme jim porážku strašně vrátit. Po zápase měl bronz cenu zlata.

Tadeáš Kantor po loňském zlatu přidal do své sbírky také bronzovou medaili z juniorského šampionátu. Autor fotky: Zilina2024.

Motivace je obrovská, chtěl bych si zahrát zase na domácím mistrovství

Vy jste si na turnaji udržel průměr bodu na zápas. Byl jste spokojený se svými výkony na šampionátu?

Jsem rád, že jsem dokázal posbírat nějaké body a mít bod na zápas, ale například v zápase se Slovenskem jsem měl pár šancí, kdy jsem mohl dát gól a pomoct týmu ještě o trochu víc.

Jak byste porovnal letošní tým s tím z Liberce?

Oba týmy byly založené na týmových výkonech, ne na výkonech jednotlivce. V obou byla výborná chemie a bojoval jeden za druhého. Jediný rozdíl je ten, že v Liberci jsme vyhráli zlato, teď bronz.

Vy příští sezónu budete již patřit do kategorie U20 a U23. Pro kategorii U23 se MS uskuteční v Hradci Králové. Jak moc velkou motivací pro Vás je se opět objevit na domácím šampionátu?

Motivace je obrovská, chtěl bych si zahrát zase na domácím mistrovství a udělám pro to všechno.