Mládež

Den šestý: Síly ubývají, ale hráči přesto poslední nabitý den zvládli

Konec campu talentované mládeže do třinácti let se velmi rychle blíží ke konci. Na hráče čeká už jen poslední den složený ze dvou tréninkových jednotek. Ve čtvrtek se hokejbalisti specializovali na starty z různých poloh a cvičení s medicinbalem.

Camp talentované mládeže v Litomyšli je všestranný a trenéři se ho snaží mladým hráčům zpestřit, proto se spousta z nich po roce zase ráda vrací. „Jsem tady podruhé. Chtěl jsem se znovu zlepšit, proto jsem se přihlásil i letos. Naučil jsem se házet medicinbalem a také lépe chytat. Dále jsem se zlepšil v dívání přes hráče, když mi stíní,“ prozradil Nikolas Slavík.

Hráči měli na programu kromě hokejbalových tréninků také kondici, na které si vyzkoušeli nová cvičení a práci s jiným nářadím. Na hřišti se zaměřili na nejvíce problémové činnosti. „Byla to tady zábava. Nejvíc mě bavily tréninky s hokejkou. A také jsem se seznámil s novými kamarády, například s kluky z Plzně a Prahy,“ popsal výhodu celorepublikového campu mladý hráč.

Před hokejbalisty z kategorie do třinácti let jsou poslední dva tréninky a už nyní tak přemýšlejí nad další účastí. „Určitě budu chtít jet i příští rok, pokud se dostanu. Ostatní kluky, kteří váhají, bych nalákal na to, že si zlepší dovednosti nejen na hřišti, ale také v rámci kondičky,“ pozval nováčky Slavík.