Mládež

Den pátý: Program okořenil videorozbor a fotbalový turnaj

Po volnějším středečním programu na Campu talentované mládeže se ve čtvrtek 25.7. hráči vrhli opět do plného tréninku. Tradičně je čekaly dvě tréninkové jednotky na hřišti a dvě na kondici. V rámci kondice se hokejbalisté zaměřili na posílení středu těla, rychlost a výbušnost.

Pro nový ročník hokejbalového campu v Litomyšli se značně navýšila kapacita brankářů, pro které je čtyřfázová příprava ve velkém horku náročná. Můžeme tak mezi nimi najít velké množství nováčků. „Jsem tady poprvé. Pan trenér Kotlík se mě ptal, jestli bych se nechtěl zúčastnit campu v Litomyšli. Vzal jsem to jako novou zkušenost a rád jsem se přihlásil,“ řekl Marek Fleischman.

Trenéři se snaží pro mladé hráče vymýšlet zábavný program nejen během tréninků, ale také v jejich volném čase. Ve čtvrtek zařadili fotbalový turnaj a videorozbor. „Je to tady super. Máme dobré tréninky a angličáky (smích),“ prozradil Marek, jaké odměny dostávají hráči od trenérů. „Trenérky nám dávají do těla (smích), je to ale dobře,“ a trenéři také, dodal po krátkém váhání mladý brankář.

Brankářům se speciálně věnuje Ondřej Almaši, který se je snaží zábavnou formou naučit nové věci. „Před startem nové sezóny jsem natrénoval a zlepšil fyzičku. V brance jsem vypiloval hlavně pohyb po brankovišti a celkově od každého něco,“ prozradil na závěr prachatický hráč.