Mládež

Volnější program na Campu v Litomyšli nalil hráčům novou krev do žil!

Jako každý rok patří středa zábavnému programu, který slouží k regeneraci a načerpání nových sil. Dopoledne si trenéři připravili pro hráče zábavné sportovní hry, při nichž si však chlapci zaposilovali a rozhodně se neflákali.

Nováčků mezi trenéry je v Litomyšli v letošním roce hned několik. Jedním z nich je mistryně světa z roku 2017 Lucie Kubínová. „Během nového roku mi zavolal pan Komárek (hlavní trenér CTM v Litomyšli pozn. red.) a zeptal se mě, jestli bych měla zájem jet v roli kondičního trenéra. Tak jsem to s radostí slovem ano přijala,“ netají mladá útočnice.

Kubínová se s rolí trenérky zatím spíše seznamuje, ale velmi rychle se do ní dostává. „Jelikož jsem tady poprvé, tak nabírám nové zkušenosti, ale užívám si to tady, i když je zde spoustu hráčů,“ reaguje na rekordní počet hokejbalistů v kategorii do třinácti let nová posila trenérského týmu.

Pohodovější středa přinesla odpočinek pro hráče, ale trenéři museli vymyslet zábavný program. „Pro hráče jsme si připravili volnější program, trávili jsme ho celý na stadionu. Šlo hlavně o to, aby si to hráči užili a bavilo je to. Připravili jsme si pro ně zábavné odpoledne i večer se scénkami,“ přiblížila Kubínová. Hráči si snad dostatečně odpočinuli, aby zvládli zbylé nabité tři dny.