Mládež

Den třetí: Slunečný den na CTM v Litomyšli přinesl opět náročný program plný smíchu

Také úterní program Campu talentované mládeže nabídl čtyři tréninkové jednotky. Ve velkém teple absolvovali mladí hokejbalisté dvě kondiční přípravy na přilehlém fotbalovém stadionu, kde bylo pro většinu hráčů největším problémem skákání přeš švihadlo.

V celkovém počtu hráčů najdeme několik stálic, kteří jezdí do Litomyšle již několik let, najdeme však spoustu nováčků, které letní akce zaujala. „Je to tady dobrý, jsem tu poprvé. Nechtěl jsem sedět celé léto doma a chtěl jsem se naučit něco nového. S nápadem jet na kemp přišla mamka a já jsem s radostí souhlasil,“ řekl Danny Olišar.

Každý účastník musí projít nejen hokejbalovou přípravou, ale také kondiční, která není mezi hráči příliš oblíbená. Trenéři se ji však snaží zpestřit tak, aby ukázali, že se nejedná pouze o nutné zlo. „Na kondičce jsme pracovali se švihadly a moc mi to nešlo (smích). Na druhé jsme pak hráli hru, což už bylo lepší. Na hřišti jsme se zaměřili na nahrávky a držení míčku,“ přiblížil náplň tréninkových jednotek třetího dne mladý útočník.

„Zatím to není úplně náročné, čekal jsem to horší. Naučil jsem se stahovačku, kterou jsem neuměl. Co se týče kluků, tak už jsme se celkem znali, ale s ostatními jsme se seznámili rychle. Kolektiv je tu dobrý,“ je spokojený Olišar. Ve středu 24.7. je na programu volnější program, v rámci kterého se uskuteční různé sportovní hry a soutěže. Pokud bude počasí přát, vyrazí početná skupinka také do venkovního bazénu.