Mládež

Den druhý: Na chlapce čekaly v Litomyšli hned čtyři tréninkové jednotky!

Hned druhý den měli chlapci z kategorie do třinácti let na Hokejbalovém campu mládeže v Litomyšli náročný program. Trenéři si pro každou skupinu připravili čtyři tréninky, dva na hřišti a dva na přilehlém atletickém stadionu v rámci kondiční přípravy.

Tréninky jsou rozdělené na dvě větší skupiny a následně ještě několik malých, aby byl individuální přístup ke každému hráči na té nejvyšší úrovni. „Na Campu v Litomyšli se mi líbí. Jsem už tady po několikáté, tak to znám. Seznámil jsem se s novými kluky, třeba s Markem z Prachatic, ale většinu kluků už jsem poznal dříve,“ přiblížil jeden z účastníků Roman Kurhajec. Patří mezi brankáře, kteří mají svoje specializované tréninky s Ondřejem Almašim. V letošním roce se v Litomyšli sešlo hned sedmnáct gólmanů.

„Tréninky zatím moc náročné nebyly. Dělali jsme cvičení zaměřená na koordinaci. Hráli jsme soutěže na techniku pokrytí míčku, přitáhnutí míčku hokejkou a podobně. Dále jsme se zaměřili na odclonění gólmana gólmanem, aby se nedostal na určité místo,“ prozradil Roman. Ve volném čase mohou chlapci využívat prostory na internátě, které budou po odevzdání telefonů využívat více. „Jsme venku na fotbale, na ping pongu nebo na pokojích, kde hrajeme karetní hry,“ dodal mladý účastník.