Mládež

Den první: Camp talentované mládeže 2019 odstartoval naplno!

V neděli vystřídala rekordní počet hokejbalistek skupina mladších hráčů, pro které odstartoval jejich týdenní camp. Hned ze začátku je čekaly dvě tréninkové jednotky, kromě hokejbalového tréninku šlo také o kondiční přípravu.

Čtyřiasedmdesát hráčů má na starosti dvanáct trenérů, mezi nimiž je také pět trenérek, které zaštiťují hlavně kondiční přípravu. Nováčkem mezi nimi je Kristýna Butašová, která se sama jako hráčka zúčastnila předchozího Hokejbalového campu žen. „Bylo to velmi náročné, ale měla jsem možnost se potkat s hráčkami z jiných klubů a najít si tak nové kamarádky po celé republice,“ těšilo Butašovou.

Nyní se role vyměnily a je to ona, kdo rozdává pokyny a rady mladým hráčům. „Je to pro mě nová a skvělá zkušenost, za kterou jsem velmi ráda. Můžu si to celé vyzkoušet z jiného pohledu. Práce s dětmi mě baví, takže jsem nabídku od pana Martina Komárka přijala s nadšením,“ neskrývala radost útočnice Kyjova.

„Zatím máme za sebou úvodní část kempu, kde se kluci seznámili s místním prostředím a jsou plní energie, kterou se z nich pokusíme v následujících pěti dnech dostat,“ dodala se smíchem. Ten jí doufejme vydrží po celou dobu kempu, protože jeho náročnost je opravdu vysoká nejen pro hráče, ale pro celý trenérský tým.