Masters

Pokusím se všem přiblížit, co MS obnáší, prozradila po kempu Masters žen Topičová

O posledním říjnovém víkendu se na hřišti Svítkova uskutečnil první kemp výběru Masters žen, kterého se zúčastnilo hned dvacet hráček. V červnu tým čeká velká prověrka v podobě domácího mistrovství světa v Českých Budějovicích.

Už teď se těším na další kemp

Zúčastnila jste se prvního kempu katogorie Masters žen, jaký z něj máte pocit?

První kemp Masters se ničím nelišil od jiných repre srazů, vládla na něm úžasná atmosféra, potrénovaly jsme, i se pobavily, a tak si pocit z kempu odvážím velice pozitivní. Už teď se těším na ten další.

V jakém počtu jste se sešly?

I přes pár omluvenek byla účast parádní - 17 hráček a 3 gólmanky.

Co bylo náplní kempu?

Na kempu bylo nejdůležitější seznámit se s trenérem (Martin Motyčka pozn. red.), poznat spoluhráčky a ukázat se v co nejlepším světle. Absolvovaly jsem jednu tréninkovou jednotku a taky si zahrály modelové utkání. Měly jsme společný oběd a seznámily se s budoucími plány a představami.

Jak celkově nahlížíte na mistrovství světa Masters, které pro Vás bude zase jinou zkušeností?

Světový šampionát Masters vyhlížím s respektem, očekávám další úžasný zážitek v mém sportovním životě. S vypětím všech sil se pokusím vybojovat si na něj nominaci!

V nominaci patříte mezi ty zkušenější, předávala jste už nyní nějaké rady ostatním hráčkám?

Je pravda, že jsem se už tří mistrovství světa zúčastnila, dvou jako hráčka a jednoho „očima“ vedoucího týmu. Pokusím se ostatním přiblížit, co vše MS obnáší, co je čeká a doufám, že pomůžu i herními zkušenostmi.

Je velkou výzvou vybojovat o tu nejcennější placku

Hlavní trenér vašeho výběru Martin Motyčka v rozhovoru uvedl, že jste společně s Janou Baloušovou Fričovou pomáhala dávat dohromady nominaci, přišel si k Vám i tentokrát trenér pro nějaké rady, přeci jen s trénováním žen máte větší zkušenosti…

Martin je zkušený trenér a o rady ke mně skutečně nechodil. Možná spíš občas něco zkonzultovat, ale představu měl vždy jasnou. Navíc měl k ruce pomocníka v podobě Davida Mlatečka ze starších žáků Svítkov Stars, takže tréninky byly na vysoké úrovni.

Reprezentační kariéru jste u žen ukončila, ale i nadále se účastníte turnajů, takže kondici si udržujete pořád?

S koncem v repre hokejbalový život ani náhodou nekončí, trénuju špunty ve Stars a za tamní ženský tým pravidelně nastupuji. S blížícím se MS bych si ráda zahrála třeba i za tým mužů B (2. Liga Čechy Východ).

Kdy Vás čeká další kemp a nastínil trenér, jak bude příprava probíhat?

Další kemp bude už na konci listopadu ve Svitavách, není na co čekat, mistrovství světa se blíží mílovými kroky.

S reprezentací žen jste získala na domácí půdě zlatou medaili, tak by pro Vás bylo určitě příjemné si ty pocity zopakovat…

Jo, zlato z Pardubic… Jistě je velkou výzvou vybojovat tu nejcennější placku i na Masters. Pro nově rodící se tým bude ale myslím každá medaile velmi cenná a účast na MS bude pro každou z nás velkou zkušeností.