ČMSHb

Galavečer byl perfektně zorganizovaný a publikum bezvadné, potěšilo Barboru Černoškovou

Českomoravský svaz hokejbalu se od začátku letošního roku položil do oslav 30. výročí od svého založení. 18. ledna se hokejbalu vzdal hold tím nejlepším možným způsobem, když se zorganizoval galavečer k 30. výročí ČMSHb, který moderovali profesionálové z České televize, jež brzy přinese dokument.

Hokejbalisté dosáhli skvělých úspěchů, je dobré si je připomínat

 

V sobotu 18.1. jste v Paspově sále v Praze moderovali galavečer ČMSHb s kolegou Tomášem Jílkem. Jak se Vám organizace celé slavnostní akce líbila a užili jste si moderování na maximum?

Vždycky si podobné akce užívám. Je to příležitost osobně se setkat s lidmi, o kterých informujeme v Brankách Bodech Vteřinách. S Tomem se spolupracuje moc dobře, je to skvělý odborník a parťák. Galavečer byl perfektně zorganizovaný a publikum bezvadné. Bylo vidět, že se lidi přišli bavit.

 

Na pódiu jste přivítali celou řadu hokejbalových osobností. Líbil se Vám koncept galavečera oceňování významných osobností a měl by se dle Vašeho názoru hokejbal zaměřit pravidelně na takové akce?

Ano, určitě. Takové akce utužují komunitu, vytvářejí hrdost. Hokejbalisté dosáhli skvělých úspěchů, je dobré si je občas připomínat.  

 

Českomoravský svaz hokejbalu slaví 30. výročí od svého založení. Co byste mu popřála do dalších let?

Nadšení, vášeň a poctivou práci lidí, kteří se mu věnují. Protože úspěch nikdy nespadne sám z nebe. 



 

Hokejbal má potenciál, je dobrý čas na více přenosů

 

Co říkáte na hokejbal jako takový? Karel Manhart (hlavní trenér reprezentace žen) Vám po konci hlavního programu galavečera nabídl možnost porvat se o místo v národním týmu žen. Už jste hokejbal někdy zkoušela? (úsměv)

Karel je borecJá hokejbal zkoušela jako malá, ale bez pořádné výstroje. V poli jsem byla úplně nemožná, ale v bráně mě to bavilo. Jsem ale bývalá akvabela, tak bych si radši nechala svůj sport a s repre týmem šla spíš na pivo. Nealkoholické samozřejmě (úsměv).

 

Hokejbal je stále menším sportem, přitom o něm v minulosti bylo v rámci úspěšných světových šampionátů dost slyšet. Na co by se měl hokejbal dle názoru zkušené moderátorky a sportovní reportérky zaměřit? Jsou to právě akce, turnaje a zápasy vysílané v České televizi?

Přesně tak. Přenosy dokážou přilákat spoustu diváků a dalších sportovců. Hokejbal má potenciál a myslím, že teď je na to i dobrý čas. V době, kdy veřejnoprávní televize stále hůř získává vysílací práva na „velké akce velkých sportů“, je to příležitost pro ty malé. Důležité je chopit ji za pačesy.




Barbora Černošková dodala galavečeru ten správný profesionální šmrnc. Autor fotografie: Kamil Zorvan.

Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9