Markmed pohár dorostu

Svítkovu chyběl k postupu na finálový turnaj dorostu bod! Hned tři týmy nezaváhaly

V Markmed Poháru dorostu čekalo na týmy patnáct zápasů, které rozhodly o postupujících na finálový turnaj. Celky Autoskla, Karviné a Hostivaře ani jednou nezaváhaly, připsaly si čtyři vítězství. Svítkov zaostal za KOVEM a Novým Strašecím o bod, který ho nakonec stál účast na finálovém turnaji.

Během posledních zápasů základní části se nejlépe dařilo Autosklu, které vsítilo svým soupeřům jedenáct branek a samo inkasovalo pouze dvakrát. Nezaváhala ani Karviná s Hostivaří a obě mužstva si připsala další dvě výhry. Pražský celek však oba soupeře porazil rozdílem pouze jednoho gólu. Jedním z nich byl Heřmanův Městec, který se i tak představí na finálovém turnaji.

Na ten pojede také Kladno, které nic nepodcenilo, vybojovalo šest bodů, díky čemuž má účast jasnou. Ani jednou neinkasovalo Ústí, které mělo po prvních zápasech na svém kontě pouze jeden bod. Tentokrát ale zabralo, svým soupeřům nedovolilo ani jednou skórovat, a tak i Severočeši nakonec do postupové osmičky proklouzli.

Z prvních zápasů naopak těžilo Nové Strašecí, které tentokrát podlehlo Hostivaři a Heřmanovu Městci, ale šest bodů z úvodních zápasů mu k postupu stačí. Posledním, kdo se do osmičky procpal, je KOVO, které těsně porazilo Beroun 2:1 a o bod nepustilo na finálový turnaj Svítkov. Tomu, i když porazil Malenovice vysoko 6:2, tak devátá příčka se ziskem šesti bodů na závěrečný turnaj nestačí.

Ohlasy trenérů:

Martin Hlavsa (hlavní trenér Svítkova): „S týmem převážně starších žáků a na pár výjimek hráči pouze ročníku 2005 a níž, jsme ve všech 4 zápasech hráli dobrý hokejbal. Bohužel nás srazila nedisciplinovanost, nesoustředěnost, laxnost a složitá řešení hokejbalových situací. Pro nás šlo však hlavně o zisk zkušeností a samotné poznání pro hráče, co musejí zlepšit. Mrzí nás, že k postupu chyběl pouhý bod, avšak nutno říct, že nám do skupiny byli dáni opravdu silní soupeři. S předvedenou hrou jsem však spokojen a věřím, že nám do dorostu opět dorůstá silná generace. Tým táhlo naše nadějné mládí ročníku 2007 – Koudela (1+3), Korec (2+2), Martínek (3+0) a podpořily je stálice ročníku 2005 – Seidl a navrátilec k hokejbalu Kňava. V obraně s přehledem zápasy odehrál Ondra Král a Filip Uhlíř. Na domácím turnaji i dobrým pohybem zvedli hru Besperát s Pavlíčkem (2007). Myslím, že v příštím ročníku budeme mít určitě na čem stavět. Kluci mě hodně překvapili a těžili jsme hlavně z jejich dobré fyzičky. Konečný zisk 5 bodů je pro nás skvělým výsledkem.“

Adam Kovařík (hlavní trenér Malenovic): „Zápas proti Kladnu jsme začali dobře, soupeř od začátku zápasu byl rozladěný z malých věcí a často fauloval, čímž nás krásně dostal do hry, ale přesilovku se nedařilo využít, až na začátku druhé půle jsme konečně skórovali. Soupeři však dostali podivnou přesilovku 5 na 3 a využili ji. V závěru jsme udělali hloupou chybu a připravili se tím o možnost bojovat o finálový turnaj. Co naplat. Druhý zápas se Svítkovem už byl spíše odevzdaný a byť se hráči snažili bojovat, bylo znát zklamání z nepostupu, a proto zápas dopadl tak, jak dopadl. Sezóna dorostu byla krátká, ale i tak za ni všem hráčkám a hráčům děkuji.“

Jiří Kozel (hlavní trenér Heřmanova Městce): „Na dvojzápas jsme vycestovali o něco dříve, a tak jsme viděli celé utkání našich budoucích soupeřů. V zápase dominovala Hostivař, ale Strašecí dostálo svému jménu a svého soupeře škádlilo nebezpečnými výpady. Hostivař v závěru přeci jen prolomila obranu soupeře a vyhrála fotbalově 1:0, tak jako ve svých dvou předchozích kláních. Trošku jsme propadli tomu, že jsme viděli sice velmi dobře bránící Strašecí, ale bez nijak velkého pohybu a takový ten pocit, kdy jsme si dopředu věřili, nás srazil. "Bubáci" na nás vlétli a nebýt A. Páva, mohlo to být po prvních dvou střídáních 2:0 pro soupeře. Do zápasu jsme se tak dostávali postupně a dokázali se i prosadit, což bylo velice důležité. V druhé půlce jsme inkasovali, ale ze hry jsme stále měli víc než soupeř, ale tento víkend jsme se neskutečně prali s koncovkou a z brankářů dělali hvězdy utkání. Důležité tři body pro zklidnění byly na světě. V úmorném vedru jsme nastoupili po dvacetiminutové přestávce k dalšímu utkání proti Hostivaři. A do utkání vstoupili daleko lépe a s pohybem, který nám v úvodu prvního zápasu chyběl. I přes náš dobrý vstup vstřelil první gól soupeř a museli jsme dotahovat. Soupeři dělala problém naše rotace, ale naše střelecké trápení z prvního utkání se ještě znásobilo. Dokázali jsme v utkání dvakrát dorovnat soupeře, a dokonce přidat branku na 3:2, ale pro údajné bránění našeho hráče v zákroku brankáře Hostivaře nebyla uznána. Bohužel vzápětí se trefil navrátilec z trestné lavice A. Šťastný a ačkoliv jsme si vynutili ještě tlak, odvolali brankáře, tak na víc než na zahození pár šancí čas nezbyl. Snad budeme střelecky plodnější na finále, kde čas 2x12 minut bude velice ošidný a nedovolí příliš chyb a zahozených šancí."