ČMSHb

Mezinárodní akce se v roce 2020 neuskuteční! ISBHF plánuje nové termíny

Mezinárodní hokejbalová federace ISBHF rozhodla o odložení všech Mistrovství světa a mezinárodních akcí. Kvůli celosvětové pandemii COVID-19 se v roce 2020 ruší, respektive odkládají všechny světové šampionáty, jež se měly konat v Českých Budějovicích, Švýcarsku a na Slovensku.

Mezinárodní hokejbalová federeace ISBHF v souvislosti s celosvětovou pandemií koronaviru, rozhodla dne 15.4. o odložení všech Mistrovství světa a mezinárodních akcí, které se měly v letošním roce uskutečnit. Zároveň informovala, že intenzivně pracuje na přípravě sportovního kalendáře pro roky 2021 a 2022. Jak ISBHF uvedla, očekává, že první informace by mohly být k dispozici v průběhu měsíce května. ČMSHb bude hráče a hráčky, realizační týmy a hokejbalovou veřejnost informovat, jakmile obdrží nové informace od ISBHF.



Oficiální prohlášení ISBHF:

„Kvůli pokračující globální pandemii a výzvám, jimž denně čelí jednotlivé národy, se předsednictvo ISBHF rozhodlo, že všechny mezinárodní akce naplánované na rok 2020 se neuskuteční,“ říká ve svém oficiálním prohlášení předseda ISBHF George Gortsos.


„Chápu, že se jedná o bezprecedentní rozhodnutí a tvrdou realitu pro všechny členy ISBHF, zejména pro úžasné organizační výbory vrcholných turnajů pro rok 2020, které byly připraveny hostit úžasné události pro všechny hráče, trenéry, funkcionáře, rozhodčí, rodiče a fanoušky, aby si je užili,“ vypočítává předseda ISBHF, koho všeho se krizové opatření týká.

ISBHF již pracuje na rozpisu akcí pro rok 2021 a 2022

„Zdraví a bezpečnost všech je naší nejvyšší prioritou. Osobně děkuji všem našim mezinárodním členům představenstva, kteří zastupují své národy, za jejich přínos a moudrost a konečné rozhodnutí, co je pro náš sport správné,“ děkuje všem členům ISBHF George Gortsos. „Upozorňujeme, že ISBHF již pracuje na rozpisu akcí pro rok 2021 a 2022 a oznámení bude vydáno začátkem května,“ slibuje předseda mezinárodní federace Gortsos.


„Přeji všem zdraví. Vím, že se budeme během těchto náročných časů navzájem podporovat a vrátíme se silnější a připraveni si užít budoucí akce,“ dívá se do budoucnosti stále pozitivně naladění předseda ISBHF George Gortsos.