Mládež

Litomyšl o víkendu přivítá turnaj Mixle Pixle, kterého se zúčastní deset týmů!

Po dvouleté pauze, kterou způsobila pandemie, se opět může uskutečnit turnaj Mixle Pixle. Tentokrát se turnaj přípravek přesunul na zimní stadion do Litomyšle, kde se představí deset celků.

V sobotu se hráči představí v dresu svých týmů, ve kterých sehrají v rámci dvou skupin hned 26 zápasů. Ty se budou hrát ve formátu 3+1 s hracím časem 2x7 minut. V sobotu 21. 5. začínají utkání od 10:30, poslední zápas se pak odehraje od 16:30. Po skončení zápasů dojde od 17:00 k losování nedělních nových celků. Trenéři vytvoří dvojice a trojice ve svém týmu, které budou následně rozlosovány do osmi týmů. Losem budou určeni také trenéři jednotlivých družstev a brankáři. Na všechny tak čeká zkušenost zahrát si nejen pod vedením někoho jiného, ale děti potkají i nové kamarády z jiných koutů České republiky.

Bude to zábava a týmová součinnost

„Od této akce obecně očekáváme, že se děti, ale i trenéři seznámí s jinými týmy z více krajů a měst. Sobotní program, kdy budeme hrát za svůj klub, by měl být o měření sil s týmy, se kterými jsme ještě neměli možnost hrát. A neděle bude o to více zajímavá. Děti budou rozmíchané a utvoří tým s hráči, které neznají, tudíž se musí i v takových situacích umět sehrát. Trenéři si vyzkouší trénování dětí, které jsou zvyklé na jiné vedení, tudíž to bude pro trenéry výzva, jak ukočírovat tým, který je složený z úplně nových dětí. Každopádně to bude zábava a týmová součinnost,“ těší se už nyní trenér Eagles Brno Roman Příkazský.

Formát je velmi zajímavý

„Jsme rádi, že se akce po delší odmlce opět koná, neboť si myslíme, že je to formát velmi zajímavý, který umožňuje dětem, aby si tvořily nové zážitky, a hlavně nové známosti a přátelství. I pro trenéry je velmi zajímavé vést jiné svěřence než obvykle, neboť to klade zase jiné nároky, poznat rychle děti a najít si k nim za krátkou dobu cestu. S kolegou a spolu s dětmi se již nemůžeme dočkat,“ prozrazuje kouč Kladna Tomáš Jelínek, který se zúčastnil již prvního ročníku.


Děti si na turnaji Mixle Pixle užijí kupu hokejbalové zábavy a ještě poznají nové kamarády! 

Seznam celků pro sobotní turnaj

Červený turnaj:

HBC Pardubice - "bílý tým"

HBK Kyjov - "modrý tým"

SK Rebel Praha - "modrý tým"

HBC Kladno

TJ Datels Blatná

Modrý turnaj:

HBC Pardubice - "modrý tým“

HBK Kyjov - "bílý tým"

SK Rebel Praha - "bílý tým"

Eagles Brno

HC Kert Park Praha