ČMSHb

ČMSHb reaguje na uvolnění hygienicko-epidemiologických opatření! Ožijí znovu hřiště a stadiony?

Českomoravský svaz hokejbalu reaguje velmi pružně a rychle na postupné uvolňování vládních opatření v oblasti sportu. Další vlna startuje 11. května, kdy by měly být povoleny sportovní akce do 100 osob. ČMSHb chce na základě pozitivního vývoje umožnit klubům účast v pohárové soutěži.

Českomoravský svaz hokejbalu velmi rychle reaguje na oznámení dalšího uvolnění hygienicko-epidemiologických opatření v oblasti sportu s platností od 11. května. Při vědomí dosud nevyjasněné řady otázek při rozvolňování opatření proti šíření nákazy koronavirem COVID-19:

  • využívání šaten a sociálních zařízení není zatím povoleno ani od 11.5.2020
  • není znám postup v případě nakažení některého účastníka soutěže
  • bude/nebude nutná případná povinnost prokázání negativního testu na koronavirus u hráčů, rozhodčích i dalších účastníků sportovních utkání a další…

chce být ČMSHb připraven co nejpružněji reagovat na dořešení uvedených nejasností a umožnit klubům účast v pohárové soutěži, která by byla částečnou náhradou za anulovaný soutěžní ročník 2019/20.


Pohárová soutěž je nazvaná „Pohár k 30. výročí ČMSHb“ a je určena pro mužské extraligové a prvoligové celky. Kluby se mohou přihlásit nejpozději do 6. května 2020. Startovat by se mohlo 23. května a vítěz pohárové soutěže by měl být známý 6. července. Přesný rozpis a termíny mohou být vydány až při znalosti počtu a skladbě přihlášených týmů a při znalosti odpovědí na výše uvedené neznámé. K pohárové soutěži vydá Ligová komise zjednodušené propozice, podle nichž bude soutěž odehrána.