Masters

Team Czech Republic povede na šampionátu Masters trenér Martin Davídek!

Česká republika na domácí Mistrovství světa Masters poskládala dva celky. Jeden odehraje svou skupinu v Novém Strašecí a druhý na kladenském stadionu. Tým ve skupině A povede Martin Davídek. Co bude svému týmu ordinovat a kam až chce tým dovést? Jakou kvalitu čeká z Kanady?

Nabídku jsem nemohl odmítnout

Trenére, Vy povedete na Mistrovství světa Masters v České republice Team Czech Republic ve skupině A. Jak jste se k této příležitosti dostal?

Před dvěma lety mne oslovil Jirka Mašík, že bude MS v Českých Budějovicích a chtějí trenéra, a proto mě oslovil. Překvapilo a potěšilo mne to zároveň. V té době jsem měl Hostivař první sezónu, před Světovým pohárem s juniorkami U20 a k tomu Masters? Jenže trénovat medailisty z MS a naší Extraligy, to jsem nemohl odmítnout.

Proběhla před akcí nějaká příprava vašeho celku?

Poprvé jsme se sešli před těma cca 2 lety a odehráli turnaj v Mostě. Pak dlouho nic a letos jsme odehráli turnaj v Suchdole. Budeme absolvovat ještě trénink před MS. Jinak někteří hráči jsou stále aktivní v hokejbale, jiní v hokeji. Hecovali se navzájem, aby se udržovali v kondici.

Jaké cíle si s týmem kladete? Kam až byste chtěl český tým ve skupině A dovést?

Cíl je postup ze skupiny na co nejlepším místě, abychom si vytvořili dobrou pozici pro čtvrtfinále. Další krok je dojít do bojů o medaile. A tajné přání…



Bude to hodně o zkušenostech

Na Kladně si zahrajete proti Slovákům, Rakousku, Kanadě a týmu Central Bohemia. Jak se těšíte na tuto konfrontaci?

Těšíme se určitě na všechny soupeře. Zejména na Kanadu a zajímavý náboj bude mít i národní derby.

Který celek bude nejsilnější? Jak kvalitní podle Vás budou Rakušani? A co Kanada, pojede na titul?

O rakouském týmu toho moc nevíme, ale tradičně Kanada bude silná a bude chtít titul. Nebude však jediná!

Co podle Vašeho názoru rozhoduje hokejbal na úrovni Masters?

Bude to hodně o zkušenostech, a jaký tým na tom bude fyzicky a v průběhu turnaje i zdravotně lépe. Přeci jen 2 zápasy denně je pořádná fuška i pro mladé týmy.

Na závěr přeji všem hráčům, ať si MS užijí. Vždyť se tu potkají soupeři a zároveň kamarádi z celého hokejbalového světa. A naši fanoušci, ať vidí krásné zápasy. Mladí hráči, ať se přijdou podívat na zkušenost a fandí všem českým týmům.