Masters

První den MS Masters: Team Czech Republic zatím stoprocentní, dvě výhry vybojoval i druhý tým ČR

O prvním hracím dnu se na Mistrovství světa Masters nejvíce dařilo celku Team Czech Republic, který neztratil žádný bod. Obě utkání vyhrál také tým Czech Republic, proti Řecku se ale radoval až v prodloužení. Central Bohemia a ženská reprezentace si zapsaly jednu výhru.


Team Canada vs. Central Bohemia 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Marchuk, 14. Kaila (Cormier), 25. Marchuk (Miskiw) - 10. Gotthard (Střeska, Luka).

Střely na branku: vyloučení: 1:7, přesilovky: 7:1, využití přesilovek: 0:0.

První se z českých týmů představil na turnaji celek Central Bohemia. Do utkání se mu podařilo vstoupit lépe, když v desáté minutě otevřel skóre Gotthard. Ve druhé třetině ale Kanada srovnala a o necelou minutu později stav otočila. Skvělými zákroky se pak blýskl Lukáš Heczko, který držel českému týmu naději na body, ten už ale na to nedokázal zareagovat, naopak výhru kanadským hráčům pojistil Marchuk, který uzavřel skóre. Český tým si tak první body nezapsal.

USA United vs. Team Czech Republic 0:10 (0:3, 0:4, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Voženílek (J. Kejř), 9. Ruda (Kubeš), 11. J. Mašík (Kamaryt), 14. J. Mašík (Kubeš), 18. Tyburec, 19. Procházka (Čížek), 20. O. Kejř (Kosina, Ruda), 28. Drenko (Kamaryt, R. Mašík), 33. Ruda, 36. Kubeš (R. Mašík).

Střely na branku: 10:40, vyloučení: 3:3, přesilovky: 3:3, využití přesilovek: 0:1.

Team Czech Republic se na úvod mistrovství utkal s USA. Už ve třetí minutě skóre otevřel Voženílek, v první části se pak český tým radoval ještě dvakrát. Na vydařenou první třetinu pak čeští reprezentanti navázali v další části, když se prosadili čtyřikrát. Na začátku třetí třetiny vyměnily Spojené státy americké gólmana, i ten ale ještě třikrát inkasoval a čeští hokejbalisté po vysoké výhře získali tři body.

Great Britain vs. Czech Republic 0:9 (0:3, 0:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Komanec (Juráček, Šlehofer), 4. Rus (Čapek), 10. Juráček (Šlehofer, Komanec), 14. Šlehofer (Böhm, Malý), 15. Waber (Horák, Menc), 21. Waber (Horák, Kvasnička), 22. Paščenko, 30. Kotlík (Váleček), 34. Juráček (Šlehofer, Malý).

Střely na branku: 10:44, vyloučení: 1:3, přesilovky: 3:1, využití přesilovek: 0:0.

V Novém Strašecí se České republika v prvním utkání potkala s Velkou Británií. První branka padla jen 40 vteřin po začátku zápasu, když byl přesný Komanec. Vedení český tým rychle navýšil, ve čtvrté minutě se síť vlnila znovu, před první přestávkou už měl tříbrankový náskok. Také ve druhé části skončily míčky jen za zády britského brankáře, čeští hráči ho překonali čtyřikrát. V poslední třetině se mezi tři tyče postavil náhradní gólman, kterého české mužstvo překonalo dvakrát.

Czech Republic vs. USA 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Marhefka (Soutgate, Reeves), 27. Stewart (Girtz), 35. Stewart

Střely na branku: 7:34, vyloučení: 2:1, přesilovky: 1:2, využití přesilovek: 0:1.

České reprezentantky se na začátku mistrovství střetly s USA. V první třetině byly lepší americké hráčky, které si zahrály také početní výhodu, ale nikdo se z branky v první části neradoval. První střela se ujala až ve druhé třetině, kdy šel do vedení americký tým. České hokejbalistky na to nedokázaly odpovědět, naopak ve třetí části si americké hráčky výhru pojistily dvěma brankami a udržely čisté konto.

Czech Republic vs. Greece 4:3p (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Horák (Waber, L. Menc), 14. Šlehofer (Böhm), 33. Malý (Komanec), 40. Waber (L. Menc) - 9. Gingras (Bozinakos, Koutsogiannopoulos), 33. Argiris (Freestone, Bozinakos), 34. Bozinakos.

Střely na branku: 35:35, vyloučení: 6:6, přesilovky: 4:4, využití přesilovek: 1:1.

Ve druhém utkání se Česká republika potkala s Řeckem. Češi vstoupili do utkání aktivněji, první branku ale vstřelil soupeř. Český tým o chvíli později využil přesilovou hru a srovnal. Ve druhé třetině zařídil obrat Šlehofer, vedení českého celku ale vydrželo jen do třicáté druhé minuty. Neuběhla ale ani minuta a na gól řeckých hráčů zareagoval Malý. Utkání pak ještě Řecko zdramatizovalo a zápas šel do prodloužení. Tam druhý bod českému týmu vystřelil Waber.

Team Czech Republic vs. Old Boys Slovakia 5:2 (3:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Dědič (Tyburec), 4. Hnízdil (Tyburec, O. Kejř), 11. Zeman (Kubeš), 19. Kubeš (Procházka), 20. Ruda (Loskot, Kejř) - 18. Štefan (Bajtala, Špoták), 27. Lipár (Roháčik, Probela).

Střely na branku: 34:22, vyloučení: 2:2, přesilovky: 2:2, využití přesilovek: 1:0.

O další body bojoval tým České republiky se Slovenskem. Do utkání vstoupil skvěle, když už v první minutě poslal tým do vedení Dědič, v první části se pak český celek prosadil ještě dvakrát. Ve druhé třetině nejprve slovenští hokejbalisté snížili na rozdíl dvou branek, poté dvěma góly rozradostnil domácí fanoušky český celek. V poslední části už jen upravil skóre slovenský Lipár a čeští hráči si připsali další důležité body.

Czech Republic vs. Slovakia 2:1ss (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Holoubková (Součková, Baloušová-Fričová), rozh. náj. Baloušová-Fričová - 36. Veličková-Rašková (Drličková).

Střely na branku: 30:24, vyloučení: 2:2, přesilovky: 1:1, využití přesilovek: 1:0.

V dalším souboji se české hráčky utkaly se Slovenskem. V první třetině si ani jeden tým příliš šancí nevytvořil, skóre otevřela až ve druhé části Holoubková. Jednobrankové vedení držely české hokejbalistky až do závěru, jen šestnáct vteřin před koncem základní hrací doby ale Slovensko srovnalo. V prodloužení žádná branka nepadla, a tak o vítězi musela rozhodnout samostatná střílení. Tam se lépe dařilo českému celku, když se prosadila jen Baloušová Fričová.

Central Bohemia vs. USA United 12:0 (3:0, 5:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 4. Hrabica (Dvořák, Novák), 5. Rosůlek (Bušek, Honický), 7. Nýdl (Dvořák), 14. Gotthard (Šperl), 17. Luka (Gotthard, Šperl), 21. Hrabica (Bálek, Chmel), 21. Švanda (Bušek, Rosůlek), 24. Vlach (Střeska, Korbel), 26. Bušek (Rosůlek, Hrabica), 27. Luka (Nýdl), 27. Šperl (Vlach), 30. Chmelina (Šperl, Gotthard).

Střely na branku: vyloučení: 2:2, přesilovky: 2:2, využití přesilovek: 2:0.

Poslední utkání v prvním hrací dnu odehrál tým Central Bohemia s USA. Český celek si už v první třetině vytvořil tříbrankové vedení, v další ho navýšil pěti trefami. V polovině utkání se v české brance vystřídali gólmani, místo Heczka přišel na hřiště Banda. Na začátku třetí třetiny se vyměnili také brankáři na druhé straně, čeští hokejbalisté se ale prosadili ještě čtyřikrát a vybojovali první body.