Masters

Druhý den MS Masters: Team Czech Republic neprohrál ještě žádné utkání, šest bodů získaly ženy

Ve druhém hracím dni zvládly ženy oba zápasy a zapsaly si šest bodů. Bez prohry je zatím Team Czech Republic, který ztratil jen bod v derby s Central Bohemia. Ten druhé utkání ve skupině A vyhrál. Tým České republiky ve skupině B prohrál utkání se Slovenskem, tři body vybojoval s USA.


Kladno - skupina A

Team Czech Republic vs. Austria 9:0 (4:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Dědič (Voženílek), 5. Procházka (Ruda), 9. Kamaryt (Švancar), 10. Procházka (Švancar, Kubeš), 13. O. Kejř (Tyburec), 16. Ruda (Seidl, Dědič), 18. Tyburec (Kubeš), 30. Seidl (Loskot), 32. Švancar (Procházka).

Střely na branku: 41:6, vyloučení: 0:1, přesilovky: 1:0, využití přesilovek: 0:0.

Po úspěšném prvním dni se Team Czech Republic utkal s Rakouskem. Do zápasu vstoupil skvěle, když se v páté minutě prosadil Dědič. Jen sedm vteřin po něm si gól zapsal také Procházka. Čeští hráči byli lepším týmem a v první části se radovali ještě dvakrát. Na začátku druhé třetiny navýšil vedení Ondřej Kejř, po něm rozvlnili síť dva spoluhráči. Český tým toho ještě neměl dost, ve třetí třetině přidal na své konto dvě branky a zapsal si další tři body.

Old Boys Slovakia vs. Central Bohemia 7:8 (3:3, 1:3, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. D. Štefan (B. Štefan), 7. F. Roháčik (Šoltys), 10. M. Roháčik (F. Roháčik), 14. F. Roháčik (Lipár), 29. Lipár (M. Roháčik), 34. Špoták (B. Štefan), 35. Kochan (D. Štefan) - 5. Luka, 5. Rosůlek (Luka), 9. Gotthard (Šperl), 20. Luka (Růžička, Šperl), 24. Luka, 24. Bálek (Luka, Gotthard), 32. Gotthard (Luka), 35. Šperl.

Střely na branku: 35:45, vyloučení: 5:1, přesilovky: 1:4, využití přesilovek: 0:1.

Tým Central Bohemia vstoupil do druhého hracího dne utkáním se Slovenskem. Soupeři se podařilo otevřít skóre jen 29 vteřin po úvodním vhazování, ale v páté minutě během necelé půl minuty čeští hokejbalisté stav otočili. Slovenský tým poté srovnal, na to odpověděl Gotthard, ale ještě v první třetině bylo skóre vyrovnané 3:3. Ve druhé části si nejprve vzalo vedení zpět Slovensko, ale čeští hráči brzy náskok smazali a jedenáct vteřin před koncem druhé části se ujali vedení. To ale nebylo vše, jen vteřinu před přestávkou překvapil slovenského gólmana Bálek. Dramatická ještě byla třetí třetina, Slovensko se snažilo dotáhnout, ale český tým utkání zvládl lépe a vyhrál 8:7.

Team Czech Republic vs. Central Bohemia 2:1sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Loskot (Kubeš, Voženílek), rozh. náj. Loskot - 14. Rosůlek (Honický).

Střely na branku: 34:30, vyloučení: 2:3, přesilovky: 3:2, využití přesilovek: 0:0.

V dalším zápase se potkaly dva české týmy. První branku viděli diváci až v poslední minutě první části, kdy Team Czech Republic poslal do vedení Loskot. Vstup do druhé části se naopak lépe vydařil týmu Central Bohemia, když se o vyrovnání postaral Rosůlek. Ani jednomu týmu se pak do konce základní hrací doby už nepodařilo dostat míček mezi tři tyče a o vítězi musela rozhodnout až samostatná střílení. V nich byl úspěšnější tým České republiky, druhý bod mu vystřelil Loskot.

Nové Strašecí - skupina B

Czech Republic vs. Slovakia 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Horák (Kvasnička, Waber) - 4. Sloboda (Blazsek, Vannay), 34. Doskočil (Rampáček, Behúl), 36. Rampáček.

Střely na branku: 14:16, vyloučení: 3:1, přesilovky: 1:3, využití přesilovek: 0:1.

Tým České republiky ve skupině B se na začátku druhého dne potkal se Slovenskem. V úvodu zápasu byl aktivnější, ale první branku se podařilo vsítit slovenským hráčům. Český tým se prosadil až ve dvacáté minutě, když srovnal Horák. Vyrovnané skóre vydrželo až do konce třetí třetiny, vedení si slovenští hokejbalisté vzali zpět ve třicáté čtvrté minutě. České mužstvo pak zkoušelo ještě vyrovnat v power play, ale jen pět vteřin před koncem základní hrací doby pojistil vítězství slovenskému celku střelou do prázdné branky Rampáček.

USA vs. Czech Republic 3:6 (2:1, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 2. Shannon, 6. Neill (Ciullo, Caster), 26. Dick - 7. Příhoda, 18. Příhoda (Böhm), 20. Horák (Šlehofer, Kvasnička), 25. Waber (Horák), 35. Paščenko (Šlehofer), 36. Waber.

Střely na branku: 18:41, vyloučení: 2:4, přesilovky: 4:2, využití přesilovek: 1:0.

V dalším souboji čekal na Českou republiku tým USA. Čeští hráči ale nevstoupili do utkání dobře, už v první minutě se dostali do oslabení a USA vyloučení potrestaly. V šesté minutě se pak ujaly dvoubrankového náskoku, ale na to český tým rychle odpověděl po střele Příhody. Ve druhé části čeští hokejbalisté skóre otočili, ve třetí si na své konto připsali ještě tři góly, soupeř jen jeden a český celek se tak mohl radovat z další výhry na mistrovství.

Nové Strašecí - ženy

Czech Republic vs. USA United 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Pavlíčková (Řepková, Topičová).

Střely na branku: 22:10, vyloučení: 1:1, přesilovky: 1:1, využití přesilovek: 0:0.

Ženský tým se druhý den nejprve střetl s družstvem USA United, které na turnaji v předchozím dnu nezískalo žádný bod. V první třetině si oba celky zahrály početní výhodu, ale nikdo za brankovou čáru míček nedostal. Ani ve druhé části si žádný tým příliš šancí nevytvořil, ale českým hráčkám se podařilo jít do vedení, když si gól zapsala Pavlíčková. Ve třetí třetině ještě Spojené státy americké odvolaly gólmanku a zkoušely srovnat v šesti. Nikdo už se ale neprosadil a české hokejbalistky těsně vyhrály.

Czech Republic vs. Great Britain 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Pavlíčková (Sevaldová, Musilová), 15. Holoubková (Baloušová-Fričová), 36. Herzigová (Topičová, Holoubková) - 29. Taylor (Kasner-Wood, Lowe), 34. Taylor (Guglietta, Hirst).

Střely na branku: 29:16, vyloučení: 2:5, přesilovky: 5:2, využití přesilovek: 1:1.

V Novém Strašecí se v dalším duelu ženský tým potkal s Velkou Británií. Český celek byl od začátku lepším týmem a v šesté minutě šel do vedení. Jednu branku vsítil také ve druhé části, v další ale Velká Británie utkání zdramatizovala a český náskok smazala. Nakonec si ale výhru zapsaly české hráčky, když jen jedenáct vteřin před koncem základní hrací doby vrátila vedení českému týmu Herzigová.