Masters

Třetí den MS Masters: Team Czech Republic a ženy vybojovaly semifinále, ostatní se utkají o umístění

O třetím hracím dnu se na Mistrovství světa Masters ještě dohrávaly zápasy ve skupině. Team Czech Republic zvládl i poslední souboj a ve skupině A byl první. Čtvrtfinále také odehrály tým Central Bohemia a Czech Republic. Ženy v duelu ve skupině prohrály.

Kladno - skupina A

Central Bohemia vs. Austria 9:3 (4:0, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Gotthard (Růžička, Vlach), 9. Hrabica (Luka), 10. Chmel (Honický, Bušek), 11. Šperl (Gotthard), 14. Dvořák (Chmel, Vlach), 20. Gotthard (Nýdl, Švanda), 21. Luka (Hrabica), 31. Šperl (Luka, Gotthard), 35. Luka (Šperl, Chmel) - 16. Schumnig (Illgoutz, Krall), 29. Walter Gappitz (Krall, Schummrig), 30. Walter Gappitz (Schumnig).

Střely na branku: 51:16, vyloučení: 1:0, přesilovky: 0:1, využití přesilovek: 0:1.

V posledním utkání ve skupině se tým Central Bohemia potkal s Rakouskem. Český tým vstoupil do zápasu skvěle a od úvodu si tvořil nebezpečné šance, v první třetině se mu podařilo překonat rakouského gólmana čtyřikrát. Ve druhé části přidal na své konto tři branky, tentokrát ale jednu trefu také inkasoval. V poslední třetině se nejprve prosadil dvakrát rakouský celek, dva góly na své konto přidali také čeští hráči a mohli se radovat z postupu do čtvrtfinále.

Canada vs. Team Czech Republic 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 28. Gakhal (Morello) - 20. Ruda (Seidl), 31. Zeman (Kastner, Procházka), 35. Dědič (Tyburec, Hnízdil).

Střely na branku: 32:34, vyloučení: 4:5, přesilovky: 5:4, využití přesilovek: 0:0.

Na začátku třetího hracího dne se Team Czech Republic utkal s Kanadou. V první třetině žádná branka nepadla, skóre otevřel ve dvacáté minutě Ruda. Ve třetí části nejprve kanadští hráči srovnali, českému týmu pak vedení vrátil Zeman. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby se ještě prosadil Dědič. Kanadský celek pak odvolal gólmana a zkoušel snížit v šesti, nikdo už ale branku nevsítil a české mužstvo bylo v základní skupině bez prohry.

Nové Strašecí - skupina B

Canada Saskatchewan vs. Czech Republic 2:1ss (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Brock Harrison (Basset), rozh. náj. Basset - 29. Waber (Menc).

Střely na branku: 18:41, vyloučení: 2:4, přesilovky: 4:2, využití přesilovek: 1:0.

V Novém Strašecí na Českou republiku čekal v posledním utkání ve skupině tým Canada Saskatchewan. Zápas byl vyrovnaný a první střela se ujala až ve třetí třetině, kdy se kanadští hráči jen 42 vteřin po jejím začátku ujali vedení. Český tým ale pak potrestal vyloučení kanadského mužstva, když byl přesný Waber. O vítězi nakonec rozhodla až samostatná střílení, ve kterých zařídil druhý bod kanadským hokejbalistům Basset.

Nové Strašecí - ženy

Canada vs. Czech Republic 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Richards (Ross), 34. Cockeril (Fritzche, Richards) - 4. Holoubková (Baloušová-Fričová, Součková).

Střely na branku: 33:28, vyloučení: 6:0, přesilovky: 0:6, využití přesilovek: 0:1.

Také ženy ve třetím hracím dnu bojovaly s Kanadou. Do utkání vstoupilo lépe kanadské družstvo, které se už ve druhé minutě radovalo z vedoucí branky. České hráčky na to ale rychle odpověděly, když si gól zapsala Holoubková. V polovině zápasu český tým vystřídal brankářky, místo Hůlkové přišla na hřiště Krejcarková. Také tu ale kanadské hokejbalistky překonaly a zapsaly si další tři body.

Čtvrtfinále

Team Czech Republic vs. USA 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. J. Kejř (Kubeš), 24. O. Kejř (Švancar), 29. Seidl (Tyburec), 35. Kubeš - 17. Lepage (Whitenight, Fiore).

Střely na branku: 43:40, vyloučení: 5:5, přesilovky: 5:5, využití přesilovek: 0:1.

Team Czech Republic postoupil do play off z prvního místa ve skupině A a ve čtvrtfinále se utkal s USA. V první třetině se nikdo neprosadil, v té druhé se dostaly do vedení Spojené státy americké, když využily přesilovou hru. Ještě před přestávkou ale český tým skóre otočil, ve třetí části ho pak navýšil Seidl. Američtí hráči ještě hráli power play a snažili se na české mužstvo dotáhnout, čeští hokejbalisté si ale naopak výhru pojistili gólem do prázdné branky a zahrají si semifinále.

Canada vs. Czech Republic 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Lafortune (Bishop, Campbell), 12. Minor (Woychyshyn, Thiessen), 20. Gakhal (Doucet, Morello), 29. Marchuk (Phair, Lafortune).

Střely na branku: 24:18, vyloučení: 6:4, přesilovky: 4:6, využití přesilovek: 2:0.

Mužstvo České republiky ve skupině B skončilo na třetím místě a čtvrtfinále odehrálo s Kanadou. Kanadský tým šel na konci první třetiny do dvoubrankového vedení, ve druhé na své konto přidal další gól. Českým hokejbalistům se nedařilo, naopak kanadský celek si ještě ve třetí třetině pojistil výhru další trefou. Český tým se ani jednou neprosadil, o medaile si na mistrovství světa nezahraje.

Canada Saskatchewan vs. Central Bohemia 6:5p (3:2, 2:0, 1:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. D’Entremont (Piscitelli, Simonsen), 12. Harrison (D’Entremont, Simonsen), 15. Thompson (White), 22. Basset (Thompson, D’Entremont), 26. Harrison (Thompson, Piscitelli), 40. D’Entremont (Basset, Thompson) - 6. Luka (Šperl), 9. Gotthard (Rosůlek, Luka), 32. Gotthard (Nýdl), Gotthard (Luka, Nýdl), 33. Nýdl (Švanda).

Střely na branku: 40:39, vyloučení: 6:9, přesilovky: 9:6, využití přesilovek: 2:4.

Druhý český tým ve skupině A se umístil na třetí pozici, ve čtvrtfinále pak narazil na celek Canada Saskatechewan. Ten se prosadil jen 18 vteřin po začátku utkání, v šesté minutě ale vyrovnal Luka. Čeští hokejbalisté pak otočili skóre, kanadští hráči ale stihli ještě před první přestávkou srovnat. Ve druhé části se Kanada ujala dvoubrankového náskoku, v úvodu třetí třetiny rozvlnila síť znovu, český tým se pak snažil dotahovat a podařilo se mu srovnat. V prodloužení ale rozhodl D’Entremont a čeští hokejbalisté budou bez cenného kovu.