Superpohár

Takový zápas se nehraje každý den, těší se na Československý Superpohár Petr Danko

V sobotu se po třech letech uskuteční další ročník Československého Superpoháru. Kert Park, který se v loňské sezóně stal popáté mistrem, na domácím hřišti poměří síly s LG Bratislavou. Pražský útočník Petr Danko věří, že atraktivní soupeř přiláká fanoušky a že s omlazeným týmem budou úspěšní.

Doufám, že to bude reklama na hokejbal

Petře, v sobotu se představíte na Československém Superpoháru, který se v předchozích dvou letech kvůli covidové pandemii nekonal. Jak se na něj těšíte?

Je to zpestření podzimní části. Takový zápas se nehraje každý den, takže ta "natěšenost" tam je větší než na klasický ligový zápas.

Utkáte se se slovenským mistrem LG Bratislavou. Co říkáte na soupeře? Připravujete se na něj jinak než na týmy z české extraligy?

Uvidíme na středečním tréninku, co vymyslí trenéři za taktiku.

Ze Superpoháru už máte zkušenosti, naposledy jste v něm bojovali na Slovensku. Jaký zápas očekáváte nyní?

Poslední Superpohár jsme hráli ve Skalici a tam jsme prohráli tuším 1:3. Tak i trochu za fanoušky doufám, že to bude reklama na hokejbal.

Bude Petr Danko výrazným tahounek Kert parku proti LG Bratislava v zápasu o Superpohár? Autor fotky: Michal Pěch.

Oba mančafty se letos drží ve svých ligách na špici

V osmi ročnících se pětkrát radovalo Slovensko, třikrát byla úspěšnější Česká republika. Co bude důležité, abyste Superpohár tentokrát ovládli zase vy?

Důležitým faktorem v těchto zápasech bývá domácí hřiště. LG mají asfaltový povrch, my zase plast s plexisklem. Musíme toho maximálně využít.

V Extralize jste minulou sezónu vyhráli pátý titul v řadě, daří se vám také v letošní sezóně, kde jste v čele tabulky. Věříte, že skvělou formu potvrdíte se slovenským soupeřem?

Oba mančafty se letos drží ve svých ligách na špici. Nevím jak u soupeře, ale nám oproti loňské sezóně chybí řada zkušených hráčů. Doplnili jsme dravým mládím, tak snad se "mlaďáci" vybičují ke skvělému výkonu a ukážou, že mají i na takové zápasy.

Superpohár odehrajete na hřišti na Lužinách. Na co byste pozval fanoušky?

Přijede atraktivní soupeř a hraje se o pohár, tak už to by mělo být samo o sobě lákadlo. Jinak asi na pivko a klobásu, taková klasika (smích).