Superpohár

Československý Superpohár je za dveřmi! Kert Park vyzve na Lužinách mistra ze Slovenska!

V sobotu 29. října se na pražských Lužinách nebude hrát Extraliga, ale Československý Superpohár! Tato prestižní akce už má jak v Česku, tak na Slovensku své místo. Mistr ČR z Kert Parku nastoupí na svém hřišti proti slovenskému mistrovi LG Bratislava! Po třech letech se bude jednat o 9. ročník!

Bude to dobrý hokejbal, ví o Superpoháru trenér Kert Parku

Československý Superpoháru má opravdu velkou tradici. Odehrálo se 8 zápasů českých a slovenských mistrů, přičemž kvůli pandemii byla tříroční pauza. Ale v říjnu se na pražských Lužinách uskuteční 9. ročník této akce! Tradice Československého Superpoháru odstartovala ve Vlašimi v roce 2012, kdy domácí Vlašim porazila mistra Slovenska z Nitry v poměru 3:1. Poté se rok co rok měnilo prostředí, ale v posledním utkání této akce mistrovský Kert Park prohrál se Skalicou 3:1. Celková bilance z osmi zápasu jasně hovoří ve prospěch slovenských hokejbalistů, kteří zvítězili v 5 ročnících Superpoháru. Třikrát jej vyhrála Nitra a dvakrát Skalica. Z pohledu české strany tuto akci opanovala Vlašim, HBC Pardubice a jednou HC Kert Park Praha.

„Na mezinárodní akci jsme se dlouho neukázali. Nejezdíme na turnaje do Plzně ani Kladna, takže toto mužstvo nemá s mezinárodním hokejbalem takovou zkušenost. Ale určitě se těšíme. Je to taková odměna pro hráče. Superpohár spojíme s nějakým výletem do Prahy a věřím, že to tam také oslavíme,“ řekl trenér LG Bratislava Jaroslav Šálka. Tuto mezinárodní akci berou oba celky jako velkou oslavu hokejbalu. „Byli bychom rádi, kdyby tato akce byla i pro děti. Možná bychom to mohli nazvat den Československého přátelství,“ prozradil dříve trenér Kert Parku David Kuna a dodal: „Co se týká soupeře na Československém Superpoháru, tak já jsem viděl dva finálové zápasy proti Skalici, ale určitě si je ještě dodatečně pustím. To, že vyhrála Bratislava, bylo možná překvapení, ale nakonec ten poslední zápas vyhrála zaslouženě. My se tak těšíme, že to bude souboj dvou hlavních měst a k nám na Lužiny by mohla přijít slušná návštěva. Bude to dobrý hokejbal. A byl bych špatný trenér, kdybych hráčům neříkal, že chceme Bratislavu porazit.“


Duel o Superpohár se bude vysílat od 16 hodin i s komentářem!

Již tuto sobotu se uskuteční svátek hokejbalu v podobě Superpoháru 2022! Československý superpohár hokejbalu odstartuje na pražských Lužinách ve 12:00 soubojem juniorského celku slovenských LG Bratislava a pražské Hostivaře. Tento duel bude tzv. „předskokanem“ velkého souboje dvou mistrů. Ten mezi muži HC Kert Parku Praha a LG Bratislavy vypukne od 16:00. Přijďte hnát kupředu české hráče, protože ti budou bojovat o to, aby Superpohár zůstal na české půdě! Tuto mezinárodní akci bude možné také sledovat živě na YouTube kanálu Hokejbal TV od Bedrwood Studia. Mužský zápas bude navíc s komentářem!