Superpohár

Bratislavě se ve slovenské Extralize také daří! Musíme být na pozoru, hlásí lodivod Kert Parku David Kuna

Československý pohár se blíží! Uskuteční se na pražských Lužinách, kde budou mít tamní hráči výhodu domácího hřiště. HC Kert Park má právo vyzvat na souboj mistra z Extraligy ze Slovenska, kterým se stal tým LG Bratislava. Slováci jsou pro Kert Park velkou neznámou, co od duelu čeká David Kuna?

Velice si vážíme toho, že se můžeme této události již počtvrté zúčastnit

Trenére, v Extralize se Vám s Kert Parkem zatím daří. Jste opět na špičce tabulky, i když došlo na lehkou obměnu kádru. Jste zatím se hrou a souhrou vašich hráčů spokojen?

Ano, máte pravdu, došlo znovu na určitou obměnu kádru, která byla částečně vynucená, ale i tak jsme chtěli zapojit další mladé hráče, ať už odchovance nebo kluky, které jsme si vytipovali. Co se týče hry, tak pochopitelně tam výhrady máme a měli jsme více či méně povedená utkání, ale na druhou stranu musíme být spokojeni s postavením v tabulce i se získanými body.

Jak podle vás tým šlape? Přeci jenom v sestavě chybí Martin Kruček či Tomáš Wróbel. To jsou značná oslabení.

Již jsem částečně odpověděl v předešlé odpovědi, ale je jasné, že jsou věci, které si teprve sedají a noví kluci si musí zvyknout nejenom na tréninkové nasazení, ale i na herní prvky, které po každém hráči vyžadujeme bez rozdílu. Je jasné, že nám takoví hráči chybí, protože to jsou ikony našeho týmu a klubu, ale pokud nemohou trénovat z objektivních důvodů, či si dali po letech volno, tak hrát prostě nemohou a my to bereme jako fakt a nechceme se na to nijak vymlouvat.

Během tréninků a extraligových zápasů určitě myslíte i na Československý Superpohár, který se po několika letech uskuteční. Jak moc vážíte toho, že se bude hrát u vás na Lužinách?

Vážíme si toho velice, že se můžeme této události již počtvrté zúčastnit a podruhé u nás doma na Lužinách. Bereme to jako reprezentaci nejenom našeho klubu, ale celého českého hokejbalu. Jinak během tréninků na to teda nemyslím (smích), tam se zabývám jinými věcmi, ale pochopitelně to s kolegy po tréninku řešíme a probíráme věci kolem toho, aby vše proběhlo i organizačně co nejlépe.

Jak svůj celek na 9. ročník Československého superpoháru připraví David Kuna? Autorfotky:Michal Pěch.

Byl by to další velký úspěch našeho klubu

Do Prahy přicestuje mistr ze Slovenska, kterým se minulý rok stal tým LG Bratislava. Víte, co od tohoto mančaftu očekávat? Viděl jste ho někdy hrát? Probíhají nějaké video přípravy?

Myslím si, že základní informace máme. Otázkou je, jak bude vypadat samotné utkání. Kádry obou týmů se částečně obměnily a uvidíme, s kým LG Bratislava přicestuje, ale má to jednoho společného jmenovatele. LG jako my zatím prohráli pouze dvakrát v letošní sezóně a musíme být velmi na pozoru, jelikož náš soupeř má již po devíti utkáních 43 vstřelených branek. LG jsem viděl hrát v loňském finále se Skalicou, kde jsem sledoval dvě utkání v přímém přenosu a teď i z těchto materiálů čerpáme. Ale jak říkám, v letošní sezóně je malinko jiná situace pro oba týmy.

Jak bude probíhat samotná příprava na tento sváteční den hokejbalu? Budete chtít nechat Superpohár v České republice?

Celý tento týden se standardně připravujeme dle plánu. Na našeho soupeře se zaměřujeme, především se však soustředíme sami na sebe v kombinaci z poznatků z předešlých utkání, více si nechám pro sebe.

LG Bratislava v loňském finále porazila Skalicu a slovenský hokejbal je trošku odlišný než ten český. V čem myslíte, že budou Slováci vynikat?

Myslím si, že hlavně v útočné fázi a síle v osobních soubojích.

Vám se už s Kert Parkem jednou Československý pohár podařilo vyhrát. Jaké by to bylo, kdybyste to dokázali znovu?

Byl by to další velký úspěch našeho klubu, ale nepředbíhejme, k vítězství povede cesta přes absolutní výkon všech hráčů a maximální koncentraci po celé utkání. Velice rádi bychom ještě jednou i touto cestou na utkání pozvali všechny fanoušky českého hokejbalu, budeme rádi za jakoukoliv podporu.