Pilsen Challenge

Na Pilsen Challenge bude bojovat pět kvalitních mužstev, nebude chybět ani reprezentace U20!

V plzeňské hale se 11. - 12. února bude konat po třech letech Pilsen Challenge. Na mezinárodním turnaji bude bojovat o medaile pět týmů. Představí se na něm česká mužstva, jeden celek ze Slovenska a Švýcarska. Na turnaj je pozvaná také reprezentace U20.

Bude to pro nás možnost sehrát zápasy s těžkými soupeři

Na turnaji se představí také reprezentace U20, která se připravuje na mistroství světa, to se uskuteční na přelomu června a července v Liberci. Minulý rok vyhrála Evropský pohár v Pardubicích a také na světový šampionát se chce dobře připravit. „Na turnaj se těšíme, protože to pro nás bude možnost sehrát zápasy s těžkými soupeři. Tréninkové jednotky jsou jedna věc, ale potřebujeme také hráče vidět v utkáních, abychom si udělali obrázek o jejich výkonnosti a platnosti pro mužstvo, které skládáme,“ říká Pavel Štefka.

Každý tým odehraje čtyři utkání, každé se bude hrát 3x12 minut. Reprezentace hráčů do 20 let vstoupí do turnaje zápasem s Plzní. Plzeňští hráči se v jarní části budou snažit dostat do play off a na turnaji budou chtít pokračovat ve výkonech z minulého Pilsen Challenge, kde se umístili na druhé pozici. Dalším extraligovým mužstvem bude pražský Kert Park, který je po podzimní části na prvním místě a v další části sezóny bude bojovat o další titul.

Na Pilsen Challenge budou i zahraniční týmy, ze Slovenska se na turnaji objeví Nitrianski Rytieri. Nitra se ve slovenské Extralize zatím nachází na pátém místě a v sestavě má také reprezentační hráče. Ze Švýcarska nastoupí Oberwil Rebells, které jsou ve švýcarské Lize na druhé pozici. V týmu nastupuje také Tomáš Kudela, který v naší nejvyšší hokejbalové soutěži naposledy působil na Kladně, v letošní sezóně odehrál tři zápasy se Vsetínem.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA HOKEJBAL TV<<


Jedeme samozřejmě vyhrát, dávat si menší cíle by nedávalo smysl

Týmy na turnaji čekají kvalitní souboje a také pro reprezentační hráče bude turnaj zkušeností. S novým hlavním trenérem Karlem Manhartem odehrají první těžší zápasy, budou mít možnost se utkat také s mužstvy, se kterými se zatím nepotkali. „Zahraniční týmy sice nijak blíže neznám, ale vím, že na Slovensku i ve Švýcarsku patří k nejlepším týmům, které tam hrají,“ uvědomuje si Štefka, že ani se zahraničními soupeři to nebudou lehké zápasy.

Náročná utkání je čekají také s týmy z Extraligy, s Plzní se už utkali na reprezentačním kempu na konci ledna. „O kvalitách Plzně a Parku víme dobře. S domácím týmem jsme nedávno sehráli přípravný zápas v rámci našeho soustředění a Park asi komentovat nemusím, navíc jsem měl možnost jejich zápasy zhlédnout na podzim osobně nebo na videu,“ prozrazuje asistent trenéra reprezentace hráčů do 20 let.

Hráči byli na turnaj nominováni ve větším počtu a ještě bojují o místo v konečné nominaci na mistrovství. Hokejbalisty chtějí také trenéři zkoušet v různých herních situacích, cíle ale mají nejvyšší. „Jedeme samozřejmě vyhrát, jsme reprezentace do 20 let a dávat si menší cíle by nedávalo smysl,“ neskrývá Štefka. „Realita třeba bude jiná, protože tým se teprve tvoří, dáme šanci širšímu počtu hráčů. Kluky stále poznáváme a hledáme pro ně vhodné místo v týmu atd., ale týmy na MS určitě nebudou mít menší kvalitu a protože chceme hrát o ty nejvyšší příčky, musíme tu laťku nastavit od začátku,“ dodává asistent trenéra.


Nominace dvacítky na Pilsen Challenge doznala několika změn. Z důvodů zranění nedorazí Radim Dostál a Matyáš Bláha, nahradili je Tomáš Kalivoda a Ondřej Fluxa.