Mládež

„Popadni hokejku a pojď hrát hokejbal“! Náborový projekt ohromných rozměrů podpoří kluby i finančně

Komise mládeže ČMSHb představuje hokejbalové veřejnosti novou podobu projektu „Popadni hokejku a hraj hokejbal?!“, který rozšiřuje a doplňuje tradiční a populární projekt „První školní den? První trénink hokejbalu!“. Do projektu se může přihlásit každý klub ČMSHb z celé ČR!

Projekt si klade za cíl nábor mládeže ve velmi perspektivním období měsíce září, kdy děti nastupují do základních škol. Jedná se tedy o jednu z vhodných alternativ oslovení dětí a jejich rodičů.

Myšlenka a cíle projektu:

  • Oslovení dětí a rodičů v náborově perspektivním období měsíce září.
  • Nabídnout dětem a rodičům pozvání na tréninkové jednotky klubu.
  • Prezentace hokejbalu mládeže a mládežnických klubů na základních školách.


Svaz podpoří kluby nejen materiálně, upozorňuje koordinátor náborových akcí Roman Hnátek

Českomoravský svaz hokejbalu připravil nový náborový projekt „Popadni hokejku a pojď hrát hokejbal!“. Mohou se do něj přihlásit všechny kluby ČMSHb?
Ano, do projektu se mohou přihlásit, všechny kluby ČMSHb. Ukončení přihlášek do projektu je 26.7.2020. Přihlášky po tomto termínu jsou sice možné, ale není možné realizovat podporu náboráře a závazně dodržet termíny dodání materiálního vybavení. Proto prosím kluby, aby neváhaly a přihlásily se do projektu.


Kdy projekt startuje a jakou formou bude probíhat? 
V půlce srpna začne mediální kampaň v partnerských rádiích a bude trvat do konce září. Ostatní je na strategii náborů jednotlivých klubů. V každém klubu se nábory nových dětí realizují jinak. Dříve se konal projekt „První školní den? První trénink hokejbalu!“, podle všeho plno klubů začne oslovovat děti při nástupu do školy a budou následovat náborové kampaně jednotlivých klubů. Proto se ČMSHb rozhodlo finančně podpořit lidi v klubech, kteří náborové akce budou připravovat a realizovat.


Co vše obdrží od svazu kluby, které se do projektu zapojí?
Velkou podporou může pro kluby být i finanční spoluúčast na financování náborové inzerce, a to do maximální výše 7500,- Kč. Příklad za výlep na veřejných plakátovacích plochách, na reklamní plochy ve výtazích, inzerci v tisku nebo na internetu a podobně. Další podpora ze strany svazu je materiální, vytvoření a výroba bannerů, letáky a drobné předměty (rozvrhy, sešity aj.)

 
Děti obdrží v rámci náborů i sešity. (na obrázku je chlapecký vzor)

Je to na jednotlivých klubech, jak pomoc ze strany ČMSHb využijí, přemítá Hnátek


Jakými slovy byste kluby pozval do zapojení se do tohoto zajisté velmi zajímavého projektu? Po koronavirové pandemii bude zdravotní styl života a aktivní sportování důležitější než kdy jindy, souhlasíte?
Po jarním kolapsu sportování a ukončení soutěží bude na podzimní restart sportu kladen velký důraz a hokejbal by neměl být pozadu. Ostatní sporty se budou pokoušet o stejné. Proto apeluji, aby kluby využily tento projekt k rozvoji své členské základny. Myslím si, že ČMSHb vynakládá na podporu klubů v tomto projektu nemalé finance. Je to jen na jednotlivých klubech, jak pomoc ze strany ČMSHb využijí.


Doporučil byste klubům se zapojit i do aktivní náborové činnosti, tedy navštívit školy, představit a prezentovat hokejbal?
Aktivní nábor by měl být součástí náborů všeobecně. Ať je to ve školách, školkách nebo speciální klubové akce. Spoléhat se jen na letáky a inzerci by nemuselo mít takový náborový efekt. 


Budete před startem projektu pořádat i nějaké zajímavé webináře vysvětlující projekt a podobně? Doporučujete se do něj klubovým zástupcům zapojit?
Projekt byl už vyhlášen 1.6.2020, ale necháváme čas kluby prohlédnout si materiály k projektu. Abychom na webinářích 9.6. a 15.6.2020 vždy od 19:00 mohli odpovídat na otázky spojené s projektem. Proto bych byl rád, kdyby se lidé s dotazy či nejasnostmi webinářů zúčastnili. 

Dokumenty ke stažení: